Unesite sunce u dom: Osmelite se i dodajte žute detalje u svoj životni prostor

07.07.2021

17:05 >> 14:50

0

Autor: D. R.

Žuta je boja kreativnosti i mašte, a pored toga što unosi vedrinu u kuću, ona vizuelno proširuje male prostore

Unesite sunce u dom: Osmelite se i dodajte žute detalje u svoj životni prostor
Pixabay

Poželeli ste da nešto promenite u svom domu, ili čak da renovirate neku od prostorija. Jedna boja potpuno će dati novu dimenziju vašem prostoru, pa tako imamo nekoliko predloga za vas.

Ponekad su i najmanje promene, kao što je nova mirisna sveća ili sveže ubrano cveće, prilično uočljive. Dodajte novi jastuk za kauč ili neko umetničko delo za kupatilo.

Razmislite o dodavanju žutih detalja u sivim ili crnim prostorijama. Dodajte žuti kauč, sto i ukrase kako biste dosadnu sivu sobu učinili elegantnom i modernom.

pročitajte još

Žuta boja u dnevnoj sobi deluje veoma moderno i sveže i pruža puno mogućnosti za lepši i osunčan izgled vašeg enterijera. Napravite lepu atmosferu i postavite udoban dnevni boravak sa akcentima na žutoj boji.

Ako birate žutu boju za svoj dnevni boravak, treba da znate da je ova boja dostupna u mnogim nijansama, od žuto-zelene, preko neon-žute, oker do nežne limun nijanse.

I ako postavite samo zavese u bilo kojoj nijansi ove boje, videćete koliko će one dati posebnu toplinu i draž bilo kom prostoru.

Efekat sa žutom bojom možete da postignete i tako što na crni kauč postavite žute jastuke.

Pored jastuka, donošenjem samo nekoliko dodataka, poput uokvirenih umetničkih dela sa žutim detaljima, zaista možete oplemeniti vaš prostor za uživanje.

Srodite se sa letom, pa za svoju spavaću sobu kupite žutu posteljinu ili bar sa nekom žutom teksturom. Okrečite zidove u bledožuto i stavite žute cvetove u vazu.

 

 

Žuta boja se često koristi po centrima za učenje i centrima za čuvanje dece, jer to je boja kreativnosti i mašte. Bilo bi dobro da je koristite u dečijim sobama tako što ćete prekrečiti neki od zidova.

Dodajte još neki detalj jarke boje i pustite decu da rade ono što najbolje umeju,  a to je da se igraju, uče i stvaraju.

Ako ste pod stresom, kažu da žuta boja pomaže da se osećate rasterećenije i srećnije.

Počnite već sad da razmišljate da bar neku sunčanu sitnicu unesete u svoj dom i shvatićete koliko ćete se osećati lepše.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi