Prašak za pecivo koristimo za pripremu jela, a da li znate kako nam on može poslužiti u bašti

12.07.2021

11:10 >> 12:23

0

Koristan prah koji će biti od velike pomoći našem cvetnom vrtu

Prašak za pecivo koristimo za pripremu jela, a da li znate kako nam on može poslužiti u bašti
Copyright Pixabay

Mnogima je neshvatljivo da prašak za pecivo može da se koristi u bašti i da je moguće da nam pomogne da preporodimo svoje biljke.

Ova, očigledno višenamenska stvarčica, može rešiti različite probleme u vašoj bašti, zato slobodno počnite da je koristite i u te svrhe.

Pročitajte još

Prašak za pecivo je odličan za uklanjanje gljivica na biljkama. Pomešajte 4 kašičice praška za pecivo sa 4 litra vode i dobićete domaći preparat za njihovo uništavanje. Gljivice će nestati u rekordnom roku.

Pexels

Kupusni crvi će takođe otići u prošlost ukoliko pomešate prašak za pecivo sa brašnom i tom smesom pospete kupus. Isti princip možete primeniti i kod puževa koji su se razmileli po bašti,  ili pak ako ste negde primetili mravinjak, dovoljno je da preko njega samo pospete ovaj čudotvorni prah.

Prašak za pecivo možete koristiti i za očuvanje svežine cveća u saksijama. To se postiže stavljanjem praška za pecivo u prazne saksije, pa tek onda sledi stavljanje zemlje.

Profimedia

Pomešajte prašak za pecivo i vodu i time zalivajte svoje biljke. Mešavina sa praškom za pecivo pomaže cvetanje i daje lepši izgled biljkama kao što su begonije i hortenzije, a tako će i duže trajati.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike