Ideje za enterijer: Jedanaest kućnih biblioteka od kojih zastaje dah

04.08.2021

09:35 >> 09:39

0

Opuštanje uz listanje onih poznatih mirisnih stranica potpuno je drugačije u ovakvom okruženju

Ideje za enterijer: Jedanaest kućnih biblioteka od kojih zastaje dah
Copyright Instagram/Printscreen

Kućne biblioteke su mesta na koja možete pobeći, izgubiti se na stranicama avanture, romantike ili dubokog proučavanja.

Iako su ekrani zauzeli veliko mesto u našim modernim životima, nema ničeg tako jedinstvenog kao što je otvaranje nove korice ili ponovno čitanje starog favorita.

Pročitajte još

Ovi posebni trenuci zaslužuju i posebno mesto, pa smo pa smo prikupili 11 fotografija kućnih biblioteka u kojima možete satima uživati u ljubavi prema knjigama – uzmite limunadu i pakovanje keksa i pogledajte.

Ovde se definitivno možete opustiti i prileći u sred biblioteke. Solo komad nameštaja navodi da je ovo mesto kao stvoreno  za samoću, mir i beg.

Popnite se stepenicama da biste ušli u raj jedne kućne biblioteke. Ona daje boju i poseban karakter dnevnoj sobi otvorenog tipa.

Idemo gore. Podignuti pod na platformi uzdiže ovu jedinstvenu kućnu biblioteku ka spektakularno velikom okruglom prozoru koji čitaonicu obasjava prirodnim svetlom.

Mirno i zeleno. Ovaj dom knjigoljubca koji voli prirodu ima savršenu mešavinu ljudske mašte kroz korice knjiga i kreacije majke prirode koja buja u dvorištu.

Govoreći o ljudskoj mašti, ovaj nadahnuti čitalac ima biblioteku koja je posebno dizajnirana za protok kreativnosti, bilo kroz književnost ili trenutak inspirativne muzike.

Jedan skromni, ali ne manje lep čitalački kutak. Ovakav raspored i veličina polica, lepo su rešenje za sobu jednog tinejdžera.

Još jedna skromnija varijanta biblioteke u domu, kojoj posebnu čar daje udoban prostor kod prozora gde pod prirodnom svetlošću možete uživati svojim omiljenim naslovima.

Kratko – simpatični kreativni haos.

Ovo nije priča o kupovini knjiga na metar, jednostavno neke edicije vaših omiljenih pisaca možete pronaći i u veselim bojama korica. Naručivanje kolekcije knjiga u boji moglo bi biti rešenje za vaše turobne dane. Dodajte malo šareniša u prostor za sedenje.

Ljubav prema knjigama otkrivamo još dok smo deca, pa zašto se onda ne bismo ponovo malo vratili u te dane gde je već razigrana šema? Odaberite inovativne police za knjige, ofarbajte zidove u šareno i ušuškajte se u viseću stolicu i neka vremeplov počne.

Biblioteka u potkrovlju s pogledom na krošnje drveća. Svejedno da li je ona deo kuće u kojoj živite ili vikendice u kojoj odmarate od svakodnevnih obaveza, ovako uređena, ona će zadovoljiti i najprobirljivije ukuse jer, iznad svega, odiše mirom.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike