Prirodno, a efikasno: Masnoću sa rerne očistite uz samo dva sastojka

05.08.2021

18:20 >> 13:54

0

Oba već imate kod kuće, a vaša rerna će zablistati

Prirodno, a efikasno: Masnoću sa rerne očistite uz samo dva sastojka
Copyright Profimedia

Sredstva koja koristimo za čišćenje rerne i šporeta obično sadrže mnogo hemikalija. A podjednako efikasno možete očistiti i uz samo dva prirodna sastojka koja verovatno već imate kod kuće.

U rerni se svakodnevno skuplja prljavština i masnoća koju je teško očistiti. Ali, uz ova dva sastojka, sodu bikarbonu i sirće, koje verovatno već imate kod kuće, to više neće biti problem.

pročitajte još

Rešetke iz rerne, kao i sve što u njoj ostavljate, izvadite i stavite na stranu. U maloj posudi pomešajte pola šoljice sode bikarbone s nekoliko kašičica vode. Po potrebi prilagodite razmeru dok ne dobijete pastu koja se može da se maže.

Pastu rasporedite po unutrašnjoj površini rerne. Pokušajte da premažete celu rernu najbolje što možete, obraćajući posebnu pažnju na najzamašćenija područja. Ostavite smesu sode bikarbone da stoji najmanje 12 sati ili preko noći. U međuvremenu, očistite rešetke rerne.

Profimedia

Posle 12 sati uzmite vlažnu krpu za suđe i izbrišite što više suve paste od sode bikarbone. Stavite malo sirćeta u bočicu s raspršivačem i poprskajte svuda gde još vidite ostatke sode bikarbone. Sirće će reagovati sa sodom bikarbonom i nežno će zapeniti.

Uzmite vlažnu krpu i izbrišite preostalu penastu smesu sirćeta i sode bikarbone. Ponavljajte postupak dok ne nestanu svi ostaci sode bikarbone. Po potrebi dodajte još vode ili sirćeta dok brišete kako bi rerna zaista postala čista i sjajna, piše The Kitchen.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike