Dvanaest hotelskih dizajnerskih trikova koje treba da primenite i u svom domu

29.08.2021

11:35 >> 11:46

0

Za lepši i udobniji život možete ukrasti neki od ovih proverenih trikova

Dvanaest hotelskih dizajnerskih trikova koje treba da primenite i u svom domu
Copyright Printscreen/Instagram

Jedan od lepših delova putovanja je boravak u hotelu. Kreveti su uvek lepi sa nekoliko vrsta jastuka, od manjih do većih, od tvrđih do mekših, a u kupatilu se nalaze slatke male bočice sa sapunima i šamponima.

I dok svega nekoliko dana godišnje uživate u pogodnostima koje nudi hotelski smeštaj, zašto neke njihove trikove ne biste preselili i u svoj dom.

pročitajte još

Danas vam donosimo dvanaest hotelskih dizajnerskih trikova koji mogu odlično da se uklope i u vaš dom i učine ga još prijatnijim mestom za odmor i uživanje.

Ukrasi od različitih materijala

Jedna od ključnih stavki hotela koja ih čini zaista prijatnima je mešavina tekstura. Moraju da postoje najmanje 3 teksture: glatka, prirodna i plišana.

Možete kombinovati prostirke od kašmira sa satenskim jastucima, baršunastim materijalima i svilenim ukrasnim jastucima.

Dobro osmišljen izgled kreveta

Prema rečima poznate dizajnerke enterijera “Rocco Forte Hotels”, Olge Polizzi, na krevetu bi trebalo da budu 4 jastuka – jastuci na krevetu bi trebalo da budu od različitih materijala i punjenja, na primer jastuci s pahuljicama, perjem i hipoalergenski jastuci.

– Pokrivač za krevet treba postaviti tako da pokriva ceo dušek i pada do ruba okvira kreveta, a gornji rub uz jastuke bi trebalo da bude zarolan. Dekorativni jastuci treba da budu složeni na sredini gornjeg dela kreveta – objašnjava.

Nekoliko vrsta ogledala

Što je ogledalo veće, soba izgleda prostranije. No moderni hoteli koriste ogledala kao ukras i postavljaju ih vrlo pažljivo. Poznati dizajner enterijera, Nate Bersuk, kaže da ‘ako ogledalo postavite preko puta prozora ili preko konzole s čak jednom svećom koja gori, to će vam pomoći da maksimalno iskoristite svetlo u toj prostoriji’.

Luksuzni izvori svetlosti

Neki hoteli ne koriste slike za ukras soba, već umesto toga koriste neobične lustere, koji nemaju samo svrhu da osvetljavaju već su sami po sebi ukras.

Bela posteljina

Kako bi vaša spavaća soba izgledala kao hotelska soba, kupite set bele posteljine. Hotelske sobe obično imaju posteljinu od satena ili perkala. No tkanina nije toliko važna: važnije je da su čaršavi ispeglani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samantha (@hoops_and_home)

Doručak u krevetu

Ako želite da se osećate kao da živite u hotelu, razmislite o tome da nabavite mali poslužavnik za doručak. Ako niste u žurbi, ujutru doručkujte u krevetu. Osim toga, poslužavnik može biti izvrstan kuhinjski dodatak.

Pahuljasti mali tepih

Mekani tepih uz krevet će vam ujutru kad ustanete pružiti osećaj prijatnosti. Možete kupiti nekoliko tepiha i postaviti ih na svaku od 3 strane kreveta. Zapamtite, većinu vremena ćete na njima stajati bosih nogu, pa što je mekši, to bolje.

Raznolikost jastuka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Armani Hotel Dubai (@armanihoteldxb)

Dobri hoteli uvek imaju nekoliko vrsta jastuka na krevetu. Na naslonu su obično složeni veliki četvrtasti jastuci. Oni stvaraju osećaj prijatnosti i koristite ih za spavanje, a druge, manje i čvršće jastuke, dok sedite u krevetu i gledate televiziju ili čitate knjigu.

Ogrtač

Ogrtači su jedan od najpoznatijih simbola hotela. Posetioci ponekad čak doručkuju noseći ove ogrtače. Usput, ako želite nešto po čemu ćete pamtiti svoj godišnji odmor, obično možete kupiti ogrtač iz hotela. Ili možete kupiti sličan ogrtač u prodavnici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wynyard Hall (@wynyardhall)

Zavese od plafona do poda

Zavese u hotelskim sobama prekrivaju ceo prozor kako bi sprečile ulazak svetlosti. Debeli unutrašnji zastori su savršeni jer pružaju potpuni mrak tokom noći, a čoveku omogućuju da se dobro naspava i da ga ujutru ne probudi svetlo dana.

Za atmosferu bitan je i miris

Svaki hotel ima specifičan miris koji koristi u spavaćim sobama. Dobar miris je bitan i za stvaranje dobre atmosfere kod kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brittany Snow (@snowmuchlife)

Za svaku sobu možete koristiti eterična ulja s različitim mirisima. Za zavese ili posteljinu možete koristiti i omekšivač s određenim mirisom, piše Brightside.

Rolani peškiri

Rolani peškiri jednostavan su način za ponovno stvaranje hotelskog ambijenta kod kuće. To mogu biti mali peškiri za lice i ruke koji su u korpi ili veliki peškiri na polici u kupatilu.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike