Do sada ste ovo radili pogrešno: Evo kako se pravilno peru sudovi

24.09.2020

10:24 >> 08:38

0

Na ovaj način zbunjujete vašu mašinu

Do sada ste ovo radili pogrešno: Evo kako se pravilno peru sudovi
Copyright Profimedia

Mnoge stvari radimo po navici ili rutinski. A da li ste znali da ukoliko perete sudove pre nego što odlučite da ih stavite u mašinu, možete im naneti više štete?

Ako po navici skidate zaostale ostatke hrane, evo zašto to ne treba da radite. Australijski ekspert Ešli kaže da pranje tanjira pre nego što se stave u mašinu može dovesti do toga da budu jednako prljavi kao i kad ste ih prvi put stavili unutra. Navodno je većina naših mašina za pranje sudova opremljena senzorima koji mogu da osete koliko su tanjiri prljavi.

Kada započne ciklus, mašina će vaše ploče oprati mlazevima koji su dovoljno jaki da ih temeljno očiste. Ukoliko ih prethodno isperemo, Ešli kaže da zapravo to može prevariti mašinu za pranje sudova da pomisli da je potrebno samo lakše pranje, što objašnjava zašto posuđe ostaje prljavo nakon punog ciklusa.

Umesto toga, on predlaže da istresete čvrstu hranu u kantu, a onda tanjir stavite u mašinu za sudove. A ako se plašite da će vam to začepiti mašinu, dovoljno je da jednom mesečno očistite njen filter.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike