Napravite sami prirodne i mirisne kockice za čišćenje WC-a: Ubacite, povučete vodu i gotovo (VIDEO)

21.03.2023

10:47

0

Autor: Z. A.

Neki trikovi vam definitivno mogu olakšati život

Napravite sami prirodne i mirisne kockice za čišćenje WC-a: Ubacite, povučete vodu i gotovo (VIDEO)
WC šolja - Copyright Printscreen: TikTok/refinedliving

Detaljno čišćenje kupatila jedan je od komplikovanijih kućnih poslova. Ribanje WC-a, umivaonika, kade ili tuš-kabine pravi je izazov – što zbog bolova u leđima, što zbog udisanja isparenja raznih i često otrovnih sredstava za čišćenje.

Društvene mreže pune su raznih kreativnih rešenja koja nam pomažu da na zdrav način očistimo svoj dom. Neki su saveti samo mamci za klikove i lajkove, a neki zaista rade.

Jedna od najhvaljenijih savetnica za čišćenje krije se iza profila Refined Living na TikToku i pratioce svakodnevno oduševljava korisnim trikovima za čišćenje koji nisu štetni za naše zdravlje.

Printscreen: TikTok/refinedliving
Kockice za čišćenje toaleta

Jedan su od njih potpuno prirodne kockice za dubinsko čišćenje WC-a koje se prave zaista jednostavno, od osnovnih sastojaka koje verovatno svi imate kod kuće. Kako biste napravili te efikasne kockice, trebaće vam soda bikarbona, limunov sok i sredstvo za pranje posuđa.

U posudu stavite jednu čašu sode bikarbone, dodajte jednu četvrtinu čaše limunovog soka i malo sredstva za pranje posuđa. Dobro promešajte kako biste dobili kompaktnu smesu u zelenoj boji.

Smesu rasporedite u posudu za led, pa kockice stavite u zamrzivač preko noći kako bi se stvrdnule. Kockicu izvadite iz kalupa, ubacite u WC i četkom očistite celu površinu. Zatim pustite vodu i to je to – bez muke, bolnih leđa i štetnih sastojaka očistićete svoj WC.

Blogerika napominje da kockice neće promeniti agregatno stanje, samo će malo omekšati pa ih ne morate ponovno staviti u zamrzivač.

Zadovoljni pratioci komentarišu kako taj trik zaiista radi. Prljavština odlazi u odvod, a WC miriše i sjaji. Dodatni savet jedne od pratitilaca jeste da u smesu treba dodati i malo vodice za ispiranje usta, ako volite sveži miris iz WC-šolje.

Unsplash
Čista WC-šolja

Za ljubitelje intenzivnih mirisa, u smesu možete dodati i omiljeno eterično ulje. Blogerka napominje kako nije potrebno dodavati sredstvo za pranje posuđa, ali efekt je ipak bolji kad se kockica zapeni, tako da možete dodati bilo koji proizvod koji proizvodi penicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike