Kuća će vam nedeljama božanstveno mirisati, a sve zahvaljujući domaćem spreju koji možete da napravite za svega pet minuta!

10.03.2023

10:56

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko ste među onima koji ne vole miris sirćeta - ovo je odlično rešenje za vas

Kuća će vam nedeljama božanstveno mirisati, a sve zahvaljujući domaćem spreju koji možete da napravite za svega pet minuta!
Sredstvo za čišćenje u spreju - Copyright Pixabay

Šta imate običaj da koristite za čišćenje kuhinjskih površina i kupatila? Mnoge domaćice uglavnom koriste proverena sredstva koja im godinama omogućavaju da sve zablista.

Ovo isto važi i za nameštaj, ali i drvene površine. Međutim, ima i onih koje u svrhe čišćenja koriste blaže ili jače rastvore sirćeta.

Sirće je odlično sredstvo za poliranje šporeta, ali malih kućnih aparata poput tostera i čajnika.

Profimedia
 

Ipak, sa sirćetom postoji problem, a to je miris koji mnogima smeta. Iako on suštinski brzo izvetri, mnogi zbog mirisa biraju da ne koriste ovo odlično sredstvo, ali imamo trik koji će pomoći da napravite mirisno sirće po svojoj želji.

Aromatična svojstva bilja i voća treba maksimalno iskoristiti. Ako volite citruse, sačuvajte koru od limuna i pomorandže, a ako imate bašticu, uberite ruzmarin ili ga, jednostavno, nabavite na pijaci. Vrlo jak i osvežavajući miris imaju i borove iglice.

Pixabay
 

U tegle dodajte redom - u jednu koru limuna, u drugu pomorandže, u treću ruzmarin, a u poslednju iglice bora. Nalijte svaku sirćetom, dobro zatvorite i ostavite da odstoji 24 sata. Procedite i, kroz levak, sipajte u bočice sa raspršivačem i vaše novo, mirisno sirće je spremno za čišćenje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike