Najveća škrtica na svetu: Nosi sijalicu po kući, ljušti banane u radnji pre merenja - al' da čujete kako kuva (VIDEO/ANKETA)

04.02.2023

19:14

1

Autor: Z. A.

Stefani ima dobar posao, radi u lekarskoj ordinaciji, uštedela je puno novca, ali ne želi da ga troši. Smešno je to kako živi, ali ja je volim i zato to prihvatam, kaže njen dečko Patrik

Najveća škrtica na svetu: Nosi sijalicu po kući,  ljušti banane u radnji pre merenja - al' da čujete kako kuva (VIDEO/ANKETA)
Copyright Printscreen: YouTube/TLC

Svi volimo da primenimo dobar savet za uštedu novca, ali Stefani Benet dovodi stvari do krajnosti.

Na primer, ona se kreće u mraku između prostorija u stanu, noseći sa sobom sijalicu, koju postavlja i pali samo u onoj prostoriji u kojoj će se zadržati da nešto pronađe. Tvrdi da na taj način samo na struji uštedi oko 60 dolara, odnosno oko 55 evra mesečno.

Stefani, osim toga, sakuplja bućice i vlakna koja se skupe na dnu bubnja ili nađu u gumi na vratima mašine za veš i od njih pravi improvizirane pamučne jastučiće, kojima skida lak za nokte i koristi ih za šminkanje.

Printscreen: YouTube/TLC
 

Umesto običnog tuša, koristi mornarički princip tuširanja (kod kojeg se potroši mnogo manje vode, tako što se najpre pokvasite, onda nasapunjate uz zatvorenu vodu i ponovo ju otvarate da biste se brzo isprali) i koristi bejbi monitor kako bi svog partnera pod tušem upozorila da je vreme da zatvori vodu.

Njen dečko Patrik Robinson ne razume način na koji njegova devojka živi i kaže da kod nje nikad ne uspe dobro da se istušira. Kaže kako zapravo nikad ne stigne dobro da opere celo telo, pa se često oseća kao magarac zato što se ne suprotstavi i ne istušira kako treba, prenosi portal LADbible.

- Stefani ima dobar posao, radi u lekarskoj ordinaciji. Uštedela je puno novca, ali ne želi ništa da troši. Smešno je to kako živi, ali ja je volim i zato to prihvatam - kaže Patrik.

I to nije sve. Stefani štedi i na vodi za kuvanje testenine, pa istu vodu koristi više puta.

Špricom precizno meri količinu deterdženta za veš koji će ubaciti u mašinu za veš.
 
Printscreen: YouTube/TLC
Stefani stavlja deterdžent u mašinu za veš

Kaže da je u stanju maksimalno iskoristiti svaku vrstu hrane i pića u kući, koje čuva u posebnim posudama. Koliko je predana štednji, pokazuje i ova priča: kad kupuje u supermarketu, Stefani oljušti banane pre stavljanja na vagu, kao što grožđe očisti od grančica i izmeri samo bobice.

I ako vam to deluje bizarno, evo još nekih detalja: Stefani kuva u mašini za suđe, tako da činije čvrsto obmota folijom, kako bi bila sigurna da voda neće prodreti u njih, dok se oko toga pere ostalo posuđe.
Tako kuva viršle, priprema lazanje, ribu i slično, jer joj je to draže nego da troši struju radi pripreme obroka.

Printscreen: YouTube/TLC
Stefani kuva lazanje u mašini za pranje sudova

Pogledajte video:

Šta vi mislite o ovakvom načinu da se uštedi?


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike