Znate li da ova mala stvorenja žive u našim tepisima? Stručnjak savetuje kako da se otarasite štetočina koje ima maltene svaki dom

01.12.2022

15:02

1

Autor: Z.A.S.

Rešite ih se prirodnim putem i to efikasno

Znate li da ova mala stvorenja žive u našim tepisima? Stručnjak savetuje kako da se otarasite štetočina koje ima maltene svaki dom
Usisavanje - Copyright Profimedia

U našem domu ne živimo samo mi. Možda to niste nikada ni pomislili, ali pored grinja i raznih bakterija koje se nalaze u kućama i stanovima, često možemo videti i bube slaninare.

Ima ih skoro svaka kuća, a uglavnom se zakopavaju u mekani nameštaj i podove naših domova.

O njima se i ne priča toliko mnogo, ali je velika verovatnoća da ste ih barem jednom videli po ćoškovima vašeg doma. Bube slaninare je nekada teško uočiti, zato što umeju da se sakriju u pukotinama parketa, tepisima, nameštaju, odeći i ostalom kućnom tekstilu.

Bez obzira na to da li su se pojavile tek nedavno, ili su već napravile neku štetu, svakako treba da preduzmete mere koje su neophodne kako biste ih eliminisali.

Ove štetočine uglavnom mogu da se uklone prirodnim putem. Sve što vam je potrebno jeste uređaj za čišćenje i malo kućne hemije koju, najverovatnije, već i imate u kupatilu.

Stručnjak za suzbijanje štetočina, Timoti Best, objasnio je da je najezda buba slaninara prilično učestala pojava.

Pexels
 

- Bube slaninari su po mom mišljenju veoma česte i ozloglašene. One se mogu se pojaviti u svakom domu bez obzira na vrstu podne obloge. Kuće sa drvenim podovima ili pločicama, podjednako su podložne ovoj štetočini kao i domovi prekriveni tepisima. Dakle, bez obzira na podnu oblogu, često ih možemo videti u mnogim domovima - rekao je on.

Naravno, to što su ove bube uobičajene, ne znači da treba da ih gajite u vašem domu, a Timoti otkriva da taj problem može da se reši usisavanjem.

Profimedia
 

- Najbolji način za suzbijanje ovih štetočina je održavanje higijene doma. Redovno i temeljno usisavanje podova, bez obzira na vrstu podne obloge. Usisavanjem tepiha, prostirki i tapaciranog nameštaja vlasnici domova će ukloniti potencijalne izvore hrane - objasnio je ovaj stručnjak.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike