Zašto mi za ovo ne znamo već? Trik za čišćenje tiganja i šerpi će vas oduševiti – potreban vam je samo jedan običan krompir (VIDEO)

17.11.2022

15:53

0

Autor: Z. A.

Ovo se zove otkriće pod stare dane

Zašto mi za ovo ne znamo već? Trik za čišćenje tiganja i šerpi će vas oduševiti – potreban vam je samo jedan običan krompir (VIDEO)
Krompir - Copyright Profimedia

Ukoliko do danas niste znali da  običan krompir možete da koristite za čišćenje tiganja i šerpi - ovaj savet biće vam pravo iznenađenje.

A ne treba vam ništa drugo osim krompira i soli.

Trik je sa svetom podelila jedna žena, a vi više nećete morate za kupujete skupa sredstva za ribanje i odmašćivanje posuđa.

Na snimku se vidi tiganj prekriven naslagama zagorele hrane koje je jako teško ukloniti.

Naslov videa glasi: „Ko je znao da se krompir može koristiti za čišćenje?“, a isečak prikazuje tiganj od livevog gvožđa koji je prekriven naslagama od kuvanja koje je teško ukloniti.

Zatim se vidi kako žena posipa prljav tiganj solju, a zatim koristi polovinu krompira da izriba površinu i ukloni tragove hrane. Čini se da gruba sol obavlja svoj posao, čisteći mrlje od hrane i ulja.

Printscreen: TikTok/ purdyandfigg
Ribanje tiganja krompirom

Neki kućni poslovi mogu biti dosadni, a čišćenje tiganja i šerpi mrze čak i oni ljudi koji ne mrze da čiste.


Još jedan snimak pokazuje da krompir može da se koristi za odstranjivanje nečistoća sa posuđa, proces je malo složeniji, potrebno vam je i sirće, deterdžent i soda bikarbona, ali rezultat je zaslepljujuć sjaj dna tiganja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dinner 🍴 (@dinner)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike