Za čišćenje rerne potreban je trik, mi imamo čak 4 magična

13.10.2020

08:20 >> 12:40

0

Autor: Z. A.

Zapravo, tako je lako

Za čišćenje rerne potreban je trik, mi imamo čak 4 magična
Copyright Pixabay

Kada ste poslednji put oribali rernu vašeg šporeta? To mesto se uvek ostavlja za kraj sređivanja kuhinje ili pak za generalku jer rerna zahteva ribanje, struganje, odmašćivanje, još ribanja.

Budući da je rerna jedan od najkorišćenijih i samim tim najprljavijih delova kujne jer u njoj cvrči i pršti masnoća na sve strane, a u njoj vlada mrak kad ne radi, važno je češće je čistiti kako se iz ostataka hrane ne bi razvili strašni mikroorganizmi u narušili naše zdravlje i zdravlje naše porodice.

Tablete za sudomašinu

Ako imate mašinu za pranje sudova, onda tablete koje za nju koristite možete upotrebiti za ribanje cele kuhinje. Sve što vam treba jetse tableta za sudomašinu (ili dve) i činija tople vode. Samo pazite – tableta treba da bude ona u prahu i da ne sadrži gel.
Umočite tabletu u toplu vodu, držite je u njoj dok ne upije malo vode, ali da ne počne da se topi. Zatim tabletom ribajte prljavštinu kružnim pokretima, sunđerom ili bez njega. Ako tableta počne da se suši, ponovno je umočite u toplu vodu. Kad završite, ostatak obrišite vlažnom krpom. Ova metoda dobra je i za čišćenje metalnih rešetki i stakla na vratima rerne.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Kako da operete blender za 30 sekundi – lako!

Soda bikarbona

Uporne i tvdoglave mrlje pokvasite mešavinom vode, sode bikarbone i sirćeta, a ostatk zagrejte u rerni u vatrostalnoj posudi  na 100 stpeni oko 25 minuta. Potom fleke jednostavno istrljajte sunđerom i obrišite.

Kuhinjska so

Očistite rernu bez upotrebe hemije, na potpuno prirodan način i to uz pomoć obične kuhinjske soli. U zagrejanu rernu pospite so po problematičnim mestima sa kojih fleke neće da odu, ostavite je da odstoji dok ne poprimi braon boju od masne prljavštine. Potom je jednostavno uobičajeno obrišite sunđerom i krpom.

ČITAJTE I: Otkrili smo lek za „zagorelu“ peglu!

Prašak za pecivo

Pospite rernu praškom za pecivo i potom je poprskajte vodom. Ostavite da odstoji oko 20 minuta kako bi se masnoća skupila i pretvorila u grudvice. Vlažno krpom ili sunđerom pokupite grudvice i prebrišite.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Taste of Home

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike