Najčešće zaboravljamo da je očistimo, leglo je bakterija i neprijatnih mirisa

14.10.2020

12:07 >> 13:59

0

Autor: K. Obradović

Izvor: 24sata.hr

Jednostavni trikovi za čišćenje kante za smeće

Najčešće zaboravljamo da je očistimo, leglo je bakterija i neprijatnih mirisa
Profimedia

Ona nam je korisna i koristimo je više puta dnevno. Najčešće ne primetimo koliko se uprljala dok ne počne da širi neprijatne mirise po našem domu. Ipak, važno je da znate da čišćenje kante za smeće treba da postane deo vaše svakodnevne rutine.

Najbolje je da koristite kantu sa poklopcem kako biste zadržali neprijatne mirise i sprečili ulazak insekata u nju. Imajte na umu da kante s pokretnim poklopcem nisu uvek najpraktičnije, jer će vam ruke verovatno dodirnuti poklopac svaki put kad bacite smeće, pa i on može biti sve neuredniji, i zato su idealne one koje imaju pedale.

Svakodnevno obrišite poklopac i kantu koristeći antibakterijsko sredstvo za čišćenje i papirnati ubrus. Neka ovo postane redovan deo vaše svakodnevne rutine!

Možda vas zanima: Kada bi samo neko mogao da nam ih plati – evo koliko koštaju svakodnevni kućni poslovi

Jednom nedeljno je potrebno dubinski očistiti kantu. Temeljno je operite i dezinfikujte vrućom vodom i tečnim sredstvom za dezinfekciju. Revnosno je istrljajte četkom, obraćajući posebnu pažnju na dno kante, jer su tu najneprijatniji mirisi.

Prirodni način čišćenja

Upotrebite sodu bikarbonu! Pospite malo sode bikarbone na dno kante i ulijte vodu da otopi sve naslage prljavštine, tako da se dno dobro očisti.

Ako želite da sprečite neprijatne mirise, postoje obloge za kantu za smeće na tržištu, ali možete jednostavno ubaciti u nju koru limuna ili pomorandže. Prijatan miris citrusa će nadjačati miris smeća, ukoliko redovno menjate kesu.

Saznaj više:

Za čišćenje rerne potreban je trik, mi imamo čak 4 magična

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti