Infuzija za biljke: Oporaviće vaše cveće od korena do vrha, vi treba da dodate samo jednu stvar u vodu

11.10.2022

16:52

0

Autor: D. R.

Sa ovom domaćom prihranom biljke se mogu zalivati jednom nedeljno, a vi ćete vrlo brzo uočiti promenu na listovima i stablu

Infuzija za biljke: Oporaviće vaše cveće od korena do vrha, vi treba da dodate samo jednu stvar u vodu
Monstera - Copyright Pixabay

Ukoliko volite i imate dosta biljaka kod kuće, sigurno će vas obradovati recepti za smesu koja oporavlja cveće, a nikakav poseban trud ni novac ne morate da uložite.

Za pravilan rast i lepotu biljaka je potrebna pravilna nega i prihrana. Prihrana je uglavnom bazirana na nizu dodataka kao što su minerali koji se dodaju u zemlju. Prihrana odnosno đubrivo može biti veštačkog i prirodnog porekla. Važno je da u sebi sadrži neophodne materije koje će pomoći biljci da ostane vitalna i zdrava.

Pexels
 

Kora banane u sebi sadrži mnogo sastojaka koji čine da biljka bude zdrava. U njoj se nalazi fosfor koji utiče na cvetove biljke, dok kalijum biljkama pomaže u razvoju i rastu a kalcijum ih čini jačim. Kora se može iskoristiti kao prihrana na više načina.

Sve što vi treba da uradite je da koru od banane stavite u litar vode kako bi ona otpustila sve korisne sastojke.

Unsplash
 

Ovako pripremljenu prihranu ostavite tri dana na sobnoj temperaturi i s vremena na vreme promućkajte flašu. Posle tri dana prihranu procedite.

Voda će da dobije braon-crnu boju i biće puna minerala neophodnih za rast biljaka. Sa ovom prihranom biljke se mogu zalivati jednom nedeljno, a vi ćete vrlo brzo uočiti promenu na listu i stablu.

Drugi vid prihrane podrazumeva da iseckate koru na manje komade i zakopate u zemlju pored biljke. Kora banane će se polako razgrađivati i zemljište će se obogatiti mineralima koje su neophodni za rast biljke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike