Brine vas da ćete prilikom čišćenja oštetiti televizor? Stručnjaci daju savet kako da vaš TV prođe bez ijedne ogrebotine

10.10.2022

08:41

0

Autor: Z.A.S.

Prvo što je potrebno jeste da svoj televizor isključite iz struje

Brine vas da ćete prilikom čišćenja oštetiti televizor? Stručnjaci daju savet kako da vaš TV prođe bez ijedne ogrebotine
Čišćenje televizora - Copyright Profimedia

Možda vam nije omiljeni, ali čišćenje televizora je zaista jednostavan posao. Međutim, osim što je čišćenje, samo po sebi, prilično dosadno, mnogi se plaše da će televizor oštetiti sredstvom za čišćenje ili nekim potezom, pa ga izbegavaju.

Međutim, razloga za brigu u suštini nema, jer je sasvim dovoljno da ispratite uputstva stručnjaka i vaš televizor će biti čist i što je najvažnije - neoštećen.

LED, LCD ili OLED televizor prvo ugasite i isključite iz struje. Zatim uzmite čistu, suvu krpu, obrišite ekran i sve njegove dalove, da biste uklonili prašinu.

Obavezno pripazite da krpa za sobom ne ostavlja za sobom sitne dlačice, a papirne ubruse izbegavate. Najbolje bi bilo da koristite krpu od mikrofibera.

Da biste uklonili prljavštinu, poprskajte sredstvo za čišćenje ekrana na krpu i laganim pokretima obrišite televizor.

Profimedia
 

Osušite ga tako da pređete još jednom suvom krpom i pričekajte malo pre nego ga ponovo uključite u struju - kako biste bili sigurni da se potpuno osušio. 

Napomena: nikada nemojte prskati sredstvo direktno na televizor, obavezno prvo na krpu!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike