Iza ugla vreba 1. septembar: Feng šui savetuje kako da sredite dečju sobu da bi mališani imali bolju koncentraciju i lakše učili

18.08.2022

17:02

0

Autor: Z. A.

Imate dovoljno vremena da uredite prostor za sve lepote usvajanja znanja

Iza ugla vreba 1. septembar: Feng šui savetuje kako da sredite dečju sobu da bi mališani imali bolju koncentraciju i lakše učili
gabriel-beaudry-WuQME0I_oZA-unsplash - Copyright Unsplash

Svako ko ima decu oseća blagu tremu pred svaki 1. septembar. Nova školsak godina, nove knjige, nova odeća i nova energija za radni prostor


I tu onda na scenu  stupa feng šui kao drevna kineska veština i verovanje koje se zasniva na pozitivnoj energiji i izučava sve one stvari koje svakodnevno možemo udesiti tako da u svoj život unesemo radost i veselje.
Iako su ovo pojmovi koji se najčešće vezuju za one najmlađe članove svake porodice, činjenica je da se i kod dece s vremena na vreme može stvoriti zastoj energije, pa je svaki savet feng šuija  dobrodošao.

Evo nekoliko zlatnih saveta koji mogu vratiti osmeh na lice vašeg deteta. A to se ne odnosi samo na učenje.

Dobro „stegnite“ sobu

Mladi su obično puni energije pa bi zato svaka soba trebala da bude dizajnirana tako da prati detetovu energiju i da oslikava njegov karakter u potpunosti. Ovo se najpre postiže jednim dubinskim sređivanjem, odnosno „stezanjem“ sobe jer neuredna i „raspojasana“ atmosfera proizvodi mnogo negativne energije koja dalje samo otežava detetu da se skoncentriše i prione na posao. Uredna, čista i utegnuta soba podstiče usmerenost deteta na ostvarenje postavljenih zadataka i ciljeva.

Pravac - istok

Nakon sređivanja nereda, fokus treba prebaciti na takozvani kreativni pravac koji soba treba da sledi. Feng šui praktikanti veruju da su istok, sever i severoistok strane sveta koje su pune pozitivne energije. Ipak, istok je najidealnija strana sveta kada je u pitanju soba svakog deteta, a posebno ukoliko je reč o radnoj sobi. Ono što bi u potpunosti trebalo izbegavati jeste severozapadna oblast jer će ona proizvesti razuzdanost i veliki nalet energije kod deteta a to će dalje rezultirati manjkom koncentracije.

Radni sto na jug

Feng šui majstori kažu da dete uvek treba da je okrenuto istoku ili severu u momentima učenja jer su to pravci koji imaju moć da nadopunjuju energiju i volju a ona je svakako jedan od glavnih aspekata učenja. Stoga je važno radni sto postaviti u južnom, zapadnom ili severoistočnom pravcu, i to tako da se prozor nalazi sa leve strane. Neka lepa biljka na prozoru, poput kaktusa ili bambusa zaštitiće oblast učenja od naleta negativne energije.

Ne okreći, sine, leđa vratima

Sam oblik radnog stola je od izuzetne važnosti, pa tako uvek kada ste u prilici birajte oblik kvadrata ili pravougaonika i to tako da dete nikada nije okrenuto leđima ka vratima dok sedi za stolom. Kako biste dodatno obezbedili dotok pozitivne energije ne bi bilo loše da iza detetove radne stolice okačite neku lepu sliku ili poster sa vodenim motivima. Jedna efektna slika zlatne ribice u severnoistočnom uglu sobe, zajedno sa kristalima pomoći će da se pospeši detetov misaoni proces.

Svetlo, svetlo, svetlo

I na kraju, kada su boje u pitanju, dozvoljene su sve svetle nijanse plave, zelene i krem boje. Bela je takođe uvek preporučljiva dok bi sve tamne nijanse trebalo izbegavati u širokom luku. Uz malo dobrog osvetljenja, postavljenog u južnoistočnom delu stola, svaki mališan će dobiti želju za učenjem i napredovanjem.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike