Raspakovali ste kofer na odmoru i shvatili da vam je sva odeća izgužvana? Ovih nekoliko trikova spasava stvar

18.08.2022

07:56

0

Autor: Z.A.S.

Očas posla ćete ispraviti odeću

Raspakovali ste kofer na odmoru i shvatili da vam je sva odeća izgužvana? Ovih nekoliko trikova spasava stvar
Kofer, odeća - Copyright Profimedia

Košulja koja vam je hitno potrebna je izgužvana, a vi, naravno, nemate peglu, jer ste, na primer, na moru?

Nema razloga za paniku, postoji nekoliko efikasnih načina da ispravite odeću uz pomoć predmeta koje ćete sigurno imati u blizini.

1. Koristite fen za kosu

Zgužvanu odeću položite na ravnu površinu i preko nje prelazite vrućim vazduhom iz fena za kosu. Fen držite nekoliko centimetara iznad tkanine. Videćete, izgužvani delovi će se vrlo brzo ispraviti. Takođe, možete da poprskate odeću sa nekoliko kapi vode, pre nego što je osušite fenom, jer ćete je na taj način omekšati.

2. Tuš može da posluži

Odličan način da naučite kako da ispeglate deo odeće kada putujete. Okačite zgužvanu odeću koju želite a ispravite u kupatilo i na tušu pustite najtopliju vodu, a zatim zatvorite vrata kupatila, kako biste stvorili efekat saune. Proverite situaciju za 10-ak minuta, ali imajte na umu da može da ispravljanje odeće može da potraje i do 20 minuta.

Pixabay
 

3. Koristite peglu za kosu

Kada odeću strpate u kofer i ona se previše zgužva, trik sa peglom za kosu će biti i više nego od koristi. Pegla za kosu je odličan izbor, a ovo posebno važi za područja koja je teško peglati, kao što su okovratnik, manžetne i rukavi. Pre upotrebe, obavezno proverite da pegla nije zarđala i da nije isflekana od proizvoda za kosu. I, naravno, pazite koju temperaturu podešavate.

4. Vlažni peškir vam može pomoći

Iako je metoda vrlo jednostavna, odlično funkcioniše. Stavite vlažan peškir na ravnu površinu preko zgužvane odeće, a zatim rukama pritisnite i namestite duboke nabore, a zatim odevni predmet okačite da se suši na vazduhu.

Pexels
 

5. Koristite kuvalo za čaj

Ukoliko pri ruci nemate aparat za paru, zašto ne biste naučili da izravnate odeću pomoću čajnika? Potrebno je samo da pustite vodu da provri u kuvalu i da, zatim, odevni predmet držite na oko metar od pare. Vaša odeća će se, verovali ili ne, vrlo brzo ispraviti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike