Na majicama vam se često pojavljuju rupice? Nije to što mislite, ovo je glavni krivac

01.08.2022

08:28

0

Autor: Z.A.S.

Najbolje bi bilo da izbegavate da tanke majice i farmerke perete zajedno

Na majicama vam se često pojavljuju rupice? Nije to što mislite, ovo je glavni krivac
Ilustracija - Copyright Unsplash

Da li ste nekada primetili sitne rupice na odeći, ali da nikako ne možete da utvrdite kako su nastale? Često se dogodi da, prilikom slaganja stvari, ili razvrstavanja ormana, primetimo da neki deo odeće ima rupice, ali da nikako ne možemo da utvrdimo kako su one nastale.

 Osnivač kompanije "America Giant", Bajard Vintorp, otkriva da su, zapravo, za sve krive farmerke i kaiš. - Mesto na kojem je nastala rupica se trljao o gornji deo farmerki, gde se nalaze dugmići, a često i kaiš. Upravo zbog toga dolazi do pucanja odeće, a da toga nismo ni svesni - objasnio je on.

Sigurno vam se nekada dogodilo da primetite ove rupice i da vam onda ne preostane ništa drugo nego da taj komad odeće bacite.

Profimedia
 

Međutim, on je otkrio i kako da sprečimo ponovno nastajanje rupica, da ne bi došlo do toga da odeću bacamo.

Njegov savet je da pre svvega kupujemo kvalitetnu odeću i nosimo marke koje ulažu u materijal i izdradu. Sledeći savet je da ne peremo zajedno farmerke i tanke majice, jer metalni patentni zatvarači na njima mogu da pocepaju odeću tokom pranja.

Unsplash
 

Ovo sve ne važi u slučaju da postoji poveći broj rupica na vašoj odeći. U tom slučaju, nemojte okriviti farmerke, već moljce, koji su se verovatno nahranili komadom koji ste najviše voleli da nosite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike