Stručnjaci upozoravaju da ove četiri stvari nikada ne stavljate u mašinu za sušenje veša jer će ih uništiti

28.07.2022

10:58

0

Autor: D. R.

Recimo, odeća sa šljokicama em može da ošteti mašinu za sušenje veša, em će iz nje izaći potpuno upropašćena

Stručnjaci upozoravaju da ove četiri stvari nikada ne stavljate u mašinu za sušenje veša jer će ih uništiti
Veš - Copyright Profimedia

Nepažljivo ubacivanje odeće u mašinu za sušenje veša bi moglo da je uništi, smatra stručnjak za veš. Dok će većina odeće biti bezbedna kada se osuši u vašoj mašini za sušenje veša, drugi odevni predmeti su u opasnosti.

Žena koja vodi stranicu @TrueEarthMovement na TikToku ima nekoliko korisnih saveta.

Prvo, ona kaže da rastegljiva odeća za vežbanje nikako ne sme da ide u sušilicu. Ona kaže da toplota nije dobra za elastičnost. Previše toplote može prouzrokovati da materijal izgubi svoju rastegljivost.

Printscreen/TikTok, truearthmovement
 

Druga vrsta odeće koja ne pripada vašoj mašini za sušenje je bilo šta sa šljokicama ili perlama, kaže ona. Ona pokazuje primer majice gde je logo napravljen od šljokica. Ako sušite odeću sa šljokicama, rizikujete da izgubite svetlucavi dizajn.

Sušenje odeće sa perlama predstavlja isti rizik jer perle potencijalno mogu da udare o zidove mašine za sušenje i otpadnu. Šljokice i perle takođe mogu da se zakače za žljebove i rupe unutar mašine za sušenje, uzrokujući druge ozbiljne probleme.

Printscreen/TikTok, truearthmovement
 

Zatim, ona savetuje da ne sušite donji veš u mašini. Ona vuče kaiš za donji veš da bi otkrila njegovu elastičnost.

Poslednja vrsta odeće koja ne pripada sušilici su bilo kakve hulahopke, kaže ona. Ispruži par tamnih helanke kao primer ispred kamere.

Video je pregledan više od šest miliona puta i stotine ljudi je diskutovalo o njemu.

Jedna osoba je napisala: „Mislim da ne bi trebalo da imam sušilicu nakon što sam ovo pogledala!“ „Volela bih da je moja prijateljica ovo videla pre nego što je pozajmila moju tek kupljenu haljinu za zabavu, koja je praktično napravljena od šljokica“, napisao je neko drugi. Treća osoba je dodala: „Zato su konopci za veš najbolja opcija... Gotovo nijedna odeća nije dobra u sušilici za veš.“ „Izbegavajte sušenje vune“, savetovao je neko, a jedan TikToker je napisao: „Ovo je istina. Većina odeće se ošteti dok je u mašini za sušenje.”

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike