Stručnjaci upozoravaju da ove četiri stvari nikada ne bismo smeli da peremo u mašini za sudove

28.06.2022

15:51

0

Autor: D. R.

Bolje da ih uvek operete ručno, u suprotnom posle nekog vremena biće uništeni

Stručnjaci upozoravaju da ove četiri stvari nikada ne bismo smeli da peremo u mašini za sudove
pexels-wendelin-jacober-1447956 (1) - Copyright Pexels

Stručnjaci za čišćenje kažu da postoji četiri predmeta koje ni u kom slučaju ne bi trebalo da stavljate u mašinu za sudove. 

"AO.com" je na svojim stranicama podelio koristan video u kom objašnjava šta može da ide, a šta ne u sudo-mašinu, ali i da nešto od toga može oštetiti uređaj.

U videu prolaze jednu po jednu stvar, počevši od slomljenih tanjira koji su ponovno zalepljeni, prenosi "The Sun". Objasnili su da njih ne bi trebalo da stavljamo u mašinu jer time rizikujemo da se ponovno razbiju.

Drugi predmet koji je zabranjen su oštri kuhinjski noževi, a stručnjaci objašnjavaju da bi vas pranje noževa na jako visokim temperaturama dugoročno moglo puno koštati. Oni tvrde da ciklus vrućeg pranja uzrokuje rđanje oštrih kuhinjskih noževa, koji će iz mašine izaći tupi.

Drvene daske za sečenje su sledeće na spisku, jer će vlakna u njima na velikoj temperaturi uzrokovati širenje i pucanje drva. Dodali su da će nakon samo jednog ciklusa daske postati neravnomerno oblikovane i nestabilne.

 

@ao Have you learnt something new? 🤔 #fyp #dishwashertips ♬ Bymyside - Official Sound Studio

 

Na kraju, kažu da samo ručno treba prati i posudice za merenje koje će vremenom postati beskorisne jer će visoka temperatura sudo-mašine obrisati njihove oznake. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike