Razbijeno staklo ćete lako očistiti uz pomoć stvari koje već imate u špajzu

26.06.2022

10:49

0

Autor: D. R.

Ne treba vam usisivač

Razbijeno staklo ćete lako očistiti uz pomoć stvari koje već imate u špajzu
razbijeno staklo - Copyright Profimedia

Svi mi ćemo prvo posegnuti za usisavačem kako bi pokupili krhotine stakla, ali ponekad to nije zgodno ili moguće - recimo po mraku i u pola noći.

Svakome se to dogodilo - neproračunat pokret odnese čašu, činiju ili bilo šta stakleno, na šta se može nagaziti i povrediti. 

Čišćenje većih staklića koji se lepo vide lakši je deo zadatka, opasni su oni sitni delovi koji lako probijaju kožu stopala. 

Za brzinsko čišćenje stakla bez usisavača isprobajte sledeće trikove na podlogama kao što su parket, pločice ili pak tepih:

1. Krompir

Uzmite jedan krompir ili bilo koje veće sveže povrće, isecite ga na pola i isečenu unutrašnju stranu pritisnite na pod gde ste razbili staklo. Krhotine će se zabiti u povrće koje ćete nakon toga da bacite.

Profimedia
 

2. Kriška hleba

Komadići stakla će se direktno zalepiti na mekanu unutrašnjost hleba, a dodatna prednost ove metode je što kriška hleba ima veću površinu, pa je posao brže gotov.

3. Vlažni papirni ubrusi

Kuhinjski papirn ubrusi veliki su pomoćnici u kući, a možete ih koristiti i za skupljanje stakla. Složite papire nekoliko puta, pokvasite ih pod slabim mlazom vode i pokupite staklo kao što biste brisali pod. Ovo će vam pomoći samo na glatkim površinama - poput laminata, pločica, parketa.

Unsplash
 

4. Lepljiva traka

Kao što selotejpom i lepljivom trakom možete sakupljati dlačice ili konce sa garderobe, tako to isto možete učiniti i sa staklom. Ovaj trik najbolje deluje na mekanim površinama, poput tepiha. Omotajte lepljivu traku nekoliko puta oko dlana tako da je ceo pokriven i prionite na posao. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike