Svi mrzimo bele tragove od čaša na stolovima, a potrebno je samo deset sekundi da ih, kao od šale, uklonimo (VIDEO)

29.05.2022

15:18

0

Potrebni su vam samo krpa, voda i pegla

Svi mrzimo bele tragove od čaša na stolovima, a potrebno je samo deset sekundi da ih, kao od šale, uklonimo (VIDEO)
Čaša vode - Copyright Unsplash/Jana Sabeth

Kada ne vodimo računa ili kada je kuća puna dece koja, ma koliko da im govorite, čaše najčešće spuštaju na sto, ne koristeći podmetač, onda imamo situaciju da na stolu ostaju beli tragovi, tačnije krugovi.

Vodeni tragovi nastaju tako što vlaga iz čaše prodre u zaštitni sloj na drvetu, a krugovi mogu da se formiraju i od toplih i od hladnih predmeta, a najveći problem je taj što ih je teško ukloniti.

Srećom, jedan Tik-Toker nam je otkrio vrlo jednostavan, a prilično efikasan trik za uklanjanje fleka od čaša i to za samo nekoliko sekundi.

On je u kratkom videu koji je objavio na svom nalogu pokazao šta tačno radi da bi fleke nestale kao rukom odnesene i to koristeći samo krpu, vodu i peglu.

Dakle, prvo je pokvasio krpu i istisnuo višak vode, a zatim je vlažnu krpu stavio na sto, postavivši je tako da prekrije vodene tragove. Nakon toga je peglom zagrejao krpu.

Peglu obavezno koristite na najnižoj temperaturi, a fleke proveravajte na svakih 10-ak sekundi. Takođe, umesto pegle, možete da koristite i fen za kosu.

- Ako koristite fen za kosu, postavite ga na nisko i idite napred-nazad preko fleke oko 10 minuta - objasnio je u videu.

Pogledajte:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike