Iskoristite vetar: Stavite jednu stvar na terasu - doneće vam mir i veliku sreću

20.05.2022

12:28

0

Čućete kako pozitiva ulazi u vaš život

Iskoristite vetar: Stavite jednu stvar na terasu - doneće vam mir i veliku sreću
Pexels

Postoji mnogo predmeta kojima se pripisuju razna značenja, naročito kada je reč o sreći, nesreći, dobitku ili gubitku novca…

Neki od najpoznatijih predmeta koji se smatraju talismanima jesu feng šui žaba za privlačenje sreće i novca, potkovica, hvatač snova, detelina sa četiri lista…

Međutim, jedan predmet mnogi ljudi imaju u svom domu, najčešće na terasi, a ne znaju njegovu pravu simboliku.

Reč je o hvataču vetra, zvončićima koji često ukrašavaju stanove, kancelarije, terase, a potiču iz kineske tradicije. Kada duva vetar, zvona ili drvene palice s epomeraju, udaraju jedna od drugu i stvaraju nežan i melodičan zvuk.

Pixabay
 

Prema feng šui principima, hvatač vetra je moćna amajlija za koju se veruje da štiti dom od negativne energije. Tradicija energetske zaštite doma s hvatačem snova pa o nda i vetra nastala je još u drevnoj Kini, a zadržala se do danas.

Pexels
 

U feng šui filozofiji uređenja prostora smatra se da hvatač vetra ne samo da štiti dom od negativnih energetskih vibracija već privlači pozitivnu energiju, sreću i novac.

Svaki put kada vetar pokreće zvona, to simbolizuje da u vašem domu vladaju harmonija i radost.

Hvatači vetra su jedna od najlepših dekoracija za terasu, čak i ako ne verujemo u ovu simboliku.

Pixabay
 

Njihov zvuk može delovati opuštajuće dok pijete prvu jutarnju kafu ili završavate dan čitajući knjigu uz čašu omiljenog pića – donosi pozitivnu energiju i osećaj smirenosti.

Pexels
 

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam