Ovih nekoliko grešaka svi pravimo prilikom pranja sudova u mašini: Stručnjaci otkrivaju kako je ispravno

05.05.2022

18:10

0

Da li znate na koju stranu treba da vam budu okrenuti tanjiri?

Ovih nekoliko grešaka svi pravimo prilikom pranja sudova u mašini: Stručnjaci otkrivaju kako je ispravno
Sudovi, pranje sudova, mašina za pranje sudova - Copyright Profimedia

Pranje sudova baš i nije težak posao, pogotovo ako nam u tome pomaže mašina. U suštini, sve što treba da uradimo jeste da, pre stavljanja u mašinu, sudove isperemo. Zapravo, to je greška.

Sa porastom popularnosti društvene mreže Tik-Tok, na nju se nisu preselili samo oni koji snimaju smešne i zanimljive videe. Zapravo, ovde možete da pronađete savete raznih stručnjaka, iz raznih oblasti, podrazumeva se.

Među njima su i oni iz kompanije za kuhinjske aparate "AO" i maltene svakodnevno daju korisne savete u vezi sa pranjem, čišćenjem i kuhinjskim aparatima. Za oko nam je zapao video u kome su objasnili koje greške, prilikom pranja sudova u mašini, nikako ne bi trebalo da pravimo.

Pixabay
 

ko kod kuće imate perilicu suđa, onda znate koliko taj stroj može olakšati život, smanjiti nered i uštedjeti vrijeme potrebno za ručno pranje, no da bi ona što dulje prljavo 'pretvarala u čisto i blistavo, stručnjaci za kuhinjske aparate tvrtke AO kažu kako bismo trebali pripaziti na neke od najčešćih pogrešaka koje ljudi rade prilikom punjenja i pražnjenja suđerice.

Za početak, kažu da tanjire i šerpe koji su jako prljavi, pre stavljanja u mašinu za pranje sudova, ne bi trebalo da ispiramo, jer će to samo "zamutiti" sudove.

- Pre stavljanja u mašinu za sudove, nemojte ispirati posuđe, jer, kada uklonite ostatke hrane, sredstvo koje ide u mašinu ne može da ih "napadne", pa napada same tanjire, šerpe i čaše, a sudovi nakon takvog pranja postanu zamućeni - kažu.

Takođe, tu je i savet u vezi sa slaganjem posuđa u mašini:

- Šolje i čaše nemojte stavljati na "štapiće" koji štrče u mašini, već uvek između njih - preporuka je ovih stručnjaka koji su se osvrnuli i na pravilno okretanje tanjira.

Pexels
 

- Svi tanjiri bi, ističu, trebalo da budu okrenuti prema raspršivaču vode koji je, u većini mašina za pranje sudova, smešten na sredini. Dakle, pre nego upalite pranje, proverite da li svi tanjiri i činije "gledaju" ka centru mašine - njihov je poslednji savet.

Svi bi tanjuri, ističu, trebali biti okrenuti prema raspršivaču vode koji je u većini perilica smješten po sredini; dakle prije nego upalite pranje, provjerite da li svi tanjuri i posude 'gledaju' prema centru stroja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike