Za mirisnu kadu belu kao sneg potrebna su vam samo dva tajna sastojka

04.11.2020

14:55 >> 14:46

0

Uz ovaj trik nestaju ostaci sapuna, a ostaje svež voćni miris

Za mirisnu kadu belu kao sneg potrebna su vam samo dva tajna sastojka
Copyright Pexels

Verovatno ste upoznati sa supermoćima limuna koji se često koristi u kući kao prirodno antibakterijsko sredstvo za čišćenje, odmašćivač, sredstvo za uklanjanje mrlja i sredstvo za uklanjanje mirisa. Ali limun nije jedina vrsta citrusa zvezdanih higijenskih mogućnosti. Grejpfrut sadrži mnoga slična svojstva zbog kojih je efikasan za čišćenje prljavih površina domaćinstva, uključujući tuš i kadu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Svi vole da jedu mafine, a niko neće da riba kalup: Postoji prost način da ga operete – u rerni

Trik za čišćenje, koji je nedavno podelio korisnik „TikToka“ @aligrams3, pokazuje kako se pomoću grejpa i šećera uklanjaju ostaci na pločicama i ne tako lepi mirisi sapuna u kupatilu. Tehnika uključuje posipanje šećera na presečenu polovinu grejpfruta, zatim se voćem riba kada i potom ispere vodom.
Naime, voćna kiselina pomaže u uklanjanju fleka od sapuna i pritom ostavlja citrusni miris. A pošto je grejp obično mnogo veći od limuna, omogućava vam brže čišćenje veće površine.

Beki Rapinšak, stručnjakinja za čišćenje sa bloga „Clean Mama“, primećuje da grejpfrut i limun dobro funkcionišu kao prirodna sredstva za čišćenje zbog niskog sadržaja šećera. Slađe voće sa manje limunske kiseline, poput pomrandže, verovatno ne bi postiglo isti efekat. Međutim, ona umesto šećera favorizuje upotrebu drugog abrazivnog sredstva za ribanje. „Više volim so ili sodu bikarbonu sa citrusnim voćem jer neće ostaviti lepljive ostatke koje može da ostavi šećer“, kaže ona. Ako koristite šećer, obavezno dobro isperite površinu nakon ribanja.

Pixabay

ČITAJTE I: Uz tri jednostavna trika vaši prozori biće toliko blistavi da ćete pomisliti da su nevidljivi

Takođe je važno napomenuti da ova prirodna sredstva za čišćenje nisu pogodna za sve površine u kući.

Citruse, uključujući grejp, nikada ne bi trebalo koristiti za čišćenje prirodnog kamena, poput travertina, granita ili mermera, jer kiselina može oštetiti površinu. Ova tehnika najbolje deluje na tvrdim, neporoznim površinama kao što su keramičke ili porcelanske pločice, metalni elementi i staklo. Iako je limun možda najpopularniji prirodni sastojak za čišćenje, grejpfrut takođe zaslužuje mesto u vašoj kolekciji.
Koristite ga za brzo uklanjanje prljavštine i kako bi vaš dom mirisao na sveže voćne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike