Zaljubljenici u čišćenje objasnili kako da sa četke za WC-šolju uklonite sve bakterije

22.03.2022

09:55

0

Jedna od najodvratnijih stvariu domu jeste četka za WC, nije mali broj onih koji ovaj predmet ni pokušavaju da operu već ga bacaju i kupuju drugu

Zaljubljenici u čišćenje objasnili kako da sa četke za WC-šolju uklonite sve bakterije
WC šolja - Copyright Pexels

Kada je jedna žena na Fejsbuku napisala da čak i kada opere četku za čišćenje WC-šolje nema osećaj da je čista te je baca i kupuje drugu, brzo je dobila odgovor kako može savršeno dobro da je očisti i bude zadovoljna higijenom svog kupatila.

Ako se redovno ne čisti, bakterije nakupljene na četki za WC proširiće se po njihovoj ručki i celoj WC-šolji, pa će se sa svakim idućim čišćenjem samo raznositi po kupatilu...

Istraživanje o obavljanju kućnh poslova otkrilo je da više od petine ljudi rođenih nakon 1981. čisti toalet na svake četiri nedelje. Čišćenje kupatila obavljaju jednom nedeljno, ali čak 54 odsto njih smatra to nepotrebnim.

Zato su zaljubljenici u čišćenje u Facebook grupi koja okuplja fanove britanske kraljice čišćenja Mrs. Hinch otkrili jednostavan i jeftin trik za čišćenje četke za WC.

– Na svakih nekoliko meseci bacim četku i kupim drugu jer nemam osećaj da je čista... – napisala je jedna korisnica u Mrs Hinch Cleaning Tips, a brzo su mnogi u komentarima ponudili svoje savete. A najveći broj njih, čini se, koristi izbeljivač.

– Izlijte izbeljivač u školjku i u nju stavite četku. Ostavite tako preko noći pa ujutro isperite – objasnila je jedna korisnica.

Neki su napisali da čak ni to nije potrebno, već je dovoljno očistiti WC-školjku četkom i izbeljivačem.

– Izlijem izbeljivač u WC školjku, pa je istrljam WC četkom; tako se očiste i školjka i četka – savetovala je druga, prenosi The Sun.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike