Оstatke ulja prosipate u sudoperu? Kad vidite ovaj trik, to vam više neće pasti na pamet

17.03.2022

10:59

0

U samo tri koraka rešićete se masti i sačuvati svoje cevi i vodove

Оstatke ulja prosipate u sudoperu? Kad vidite ovaj trik, to vam više neće pasti na pamet
collage(7) - Copyright Printscreen: TikTok/hollydormer

Mnogi se nakon spremanja jela pitaju kako se najbolje rešiti ulja i masti od pečenja, a da ih ne prospu u sudoperu i tako potencijalno unište cevi. Zato je jedna žena nedavno otkrila kako to uraditi uz pomoć samo – aluminijske folije.

Kako piše Daily Mail, Holi iz Ontarija u Kanadi kaže da nakon što je otkrila genijalan trik koji masnoću u samo tri koraka uklanja iz tiganja više je nikada neće izlevati direktno u sudoperu...

Soda bikarbona neizostavan je sastojak u svakoj kuhinji i to zbog različitih načina upotrebe. Osim što se dodaje jelima, posebno u pripremi kolača za dizana testa, sodu mnoge domaćice upotrebljavaju i za čišćenje.

Sve što treba da uradite jeste da u sudoperu stavite komad aluminijske folije koji ste oblikovali tako da odgovara odvodu. Ostatke masnoće zatim izlijte iz tiganja u foliju i pustite da ona odstoji dok se ne pretvori u čvrsti komad, a zatim ga omotajte folijom koja je ispod i bacite u kantu za smeće.

Holi je za svoju objavu na TikToku dobila više od 5,5 miliona pregleda i na hiljade komentara korisnika. – Uvek sam samo koristila papirnati ubrus da upijem ulje, moram ovo da probam – napisala je jedna korisnica, dok je druga dodala: „O bože! Apsolutno genijalno!“

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike