Korisno i smiruje živce: Znate li za hidroponiku, gajenje biljaka u zatvorenom prostoru?

08.11.2020

15:45 >> 12:52

0

Najbolje je što dobijate apsolutno ekološki uzgojene biljke

Korisno i smiruje živce: Znate li za hidroponiku, gajenje biljaka u zatvorenom prostoru?
Copyright Pixabay

Svet je bukvalno stao na nekoliko meseci, a korona nas je zatvorila u kuće. Nisu svi srećnici sa baštama i prostranim dvorištima, ali to ne znači da se u ovoj novoj normalnosti ne možete baviti gajenjem biljaka. I to u kućnim uslovima. U tome će vam pomoći hidroponika, novost koju nam je donela tehnologija.

Zato vam predstavljamo Auxano koncept koji radi na principu hidroponike. Ovaj koncept je osmišljen kako bi omogućio stanovnicima velikih gradova da uzgajaju svoje omiljene biljke u zatvorenom, bez nepotrebnog nereda koji stvara zemlja u saksijama. Njegov inovativni sistem pumpi za kiseonik znači da za rad ovog proizvoda nije potrebna čak ni električna energija.

Printscreen

Funkcioniše tako što korenje biljaka klizi na dole ka vodi, dok je deo biljke koji se bere vama na dohvat ruke. U vodi se nalazi hranljivi rastvor za biljke, bez zemlje. Donji deo Auxano sadilice se odvrće kako bi vam pružio priliku da dopunite rezervoar sa hranljivim sastojcima. Na ovaj način biljke uzimaju onoliko hranljivih materija koliko im je potrebno. A kako je hranljivoj materiji potreban kiseonik da bi se sprečila stagnacija, specijalni sistem pumpi pravi razliku u načinu rada ovog proizvoda. Kiseonik se nekoliko puta dnevno upumpava u gornji rezervoar i meša sa hranljivim sastojcima. Jednosmerni sistem ventila omogućava lakoću rada ovog proizvoda.

Korisnik dobija mogućnost i da interaktvno deluje i upravlja protokom vazduha, što apsolutno eliminiše potrebu za upotrebom električne energije. Tako i vi možete dobiti jedinstven, apsolutno ekološki proizvod koji ste lično uzgojili.

Saznaj više:

Detalj za dom iz mašte: Dekorativni jastuci daju toplinu i ljupkost

Dobro rešenje za krov nad glavom: Par je napravio kuću od kontejnera kako ne bi morao da diže kredit

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Yankodesign

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike