Ovih devet feng šui trikova nateraće vaš radni sto da radi za vas: Evo šta treba da stoji na sredini za novac, a šta za ljubav

02.03.2022

16:10

0

Aktivirajte radnu energiju

Ovih devet feng šui trikova nateraće vaš radni sto da radi za vas: Evo šta treba da stoji na sredini za novac, a šta za ljubav
pexels-marc-mueller-380769 - Copyright Pexels

Sedenje za stolom u kancelariji nije mnogo zdravo za mišiće i celokupno zdravlje, ali drugačije se ne može raditi. Drevni feng šui kaže da postoji nekoliko načina da radite na svim životnim poljima dok radite za kancelarijskim stolom i to tako što ćete usmeravati energiju i postaviti stvari na pravo mesto.

Pre nego što uopšte dođete u mogućnost da aktivirate edukativnu ili radnu sreću, morate znati da je glavni element severoistočne strane sveta – zemlja.
Zato je najbolji način da uneste dobru energiju u radni prostor dodajući predmete zemljanih elemenata kao što su kristali i grnčarija, ili bilo šta drugo što simbolizuje zemlju, u severoistočni ugao prostorije.

To će veoma efikasno podići „či“ u tom delu sobe koji će predstavljati savršenu podlogu za rad i učenje. Stvari koje simbolizuju vatru takođe mogu biti korišćene u ovom delu prostorije jer u produktivnom ciklusu feng šui elemenata vatra stvara zemlju.

Pexels
 

Evo kako da privučete željenu energiju uz pomoć feng šuija:

Privucite novac

Levi ugao stola predstavlja bogatstvo i prosperitet. To je odlično mesto za biljku, ili neki vredan predmet poput kristalne vaze ili računara. Preporučuje se neki detalj ljubičaste boje.

Prizovite ugled

Želite da ste u centru pažnje? Želite slavu i ugled? Na sredini stola pri ivici možete da držite vizit-karte ili pločicu sa svojim imenom. Preporučuje se da imate i motivacione slike koje ističu vas i vaša dostignuća, kao na primer fotografiju svog prvog maratona na finišu ili proslavu diplome. Preporučena je takođe crvena boja.

Pixabay
 
Prizovite ljubav

Da biste pronašli malo ljubavi danas ili u budućnosti, držite svež cvet za sreću na gornjem desnom uglu stola. Već imate nekog posebnog? Onda na ovom mestu držite vašu zajedničku sliku. Dobra boja je pink.

Inspirišite kreativnost

Neka se na desnoj strani nalazi nešto što vas inspiriše. Nadahnuti pisci mogu držati časopise ili knjigu, umetnici blok za crtanje, a ostalima će poslužiti i neki metalni predmet. Boja: bela, crna, zlatna, bakarna.

Dozovite pomoć prijatelja i putovanja

Ako vam je potrebna određena pomoć prijatelja, fokusirajte se na donji desni deo stola. Tu možete držati telefonski imenik ili adresar. Ova oblast simbolizuje i putovanja, zato ako čeznete za odmorom iz snova ili poslom u drugoj zemlji, postavite slike te destinacije. A preovađujuća boja treba da bude siva.

Pixabay
 
Usmeravajte karijeru

Pravo u centru stola nalazi se prostor karijere. Neka ovo mesto bude čisto i uredno. Eventualno možete držati neki motivacioni podsetnik. A boja treba da bude crna.

Znanje i mudrost su najvažniji

Ukoliko želite da brže savladate novi poslovni zadatak ili jednostavno da ste mudriji, akcenat stavite na levi donji deo stola. Slika Tesle ili priručnik iz oblasti koja vas zanima će pomoći. Boja – plava.

Pexels
 
Obezbedite porodicu

Porodična fotografija po feng šui principima stavlja se u centar leve strane stola, a drveni okvir povećava energiju. Boja: zelena.

Mislite na zdravlje

Iako konstantno sedenje za stolom ne pruža nikakvu korist po zdravlje, postoji nekoliko načina da radite na zdravlju dok radite. Držite sredinu stola praznom kako ništa ne bi ometalo protok pozitivne energije. Pored toga preporučuje se i pravljenje kratkih pauza. Boja treba da bude žuta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike