Pretvorite običnu staru komodu u fantastičan komad nameštaja

13.11.2020

17:50 >> 09:43

0

A potrebno vam je nekoliko običnih i ne tako skupih stvari

Pretvorite običnu staru komodu u fantastičan komad nameštaja
Copyright Instagram: @ kachafurniture

Ukoliko želite nešto da promenite u svojoj kući, to ne mora da bude velika investicija. Budući da je sad zima, a i savet je i da manje napuštamo kuće, možete npr. da ofarbate staru komodu, da se poigrate šarama i da dobijete komad koji će potpuno promeniti izgled bar jednog prostora u vašem domu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: 10 fenomenalnih ideja za moderan nameštaj od drvenih gajbica

Farbanje je jednostavan i proveren način kako možete stari komad nameštaja da osvežite i pružite mu šansu da se uklopi u moderan enterijer, a ujedno je i dobra opcija ukoliko želite da novi komad nameštaja prilagodite svom stilu i bolje ga uklopite u dizajn postojećeg enterijera.
Otkrivamo vam nekoliko ideja za transformaciju, a onda i šta vam je potrebno kako to da postignete.

Potreban vam je sledeći materijal: akrilna farba za nameštaj u mat boji, grafitna olovka, zaštitne krep trake, četke za farbanje različitih širina.

Pre farbanja nameštaja potrebno je očistiti sve površine od prašine i masnih mrlja. To možete učiniti makanom mikrofiber krpom, a ukoliko je reč o starom drvetu, valjalo bi da ga ošmirglate. Uzmite manju količinu farbe i razredite je vodom. Najbolji odnos je ako u dve trećine farbe sipate jednu trećinu vode. Dobro izmešajte i nanesite na sve površine komode. Nanesite jedan ili više slojeva farbe, po želji. Ostavite da se osuši.

Instagram: @kachafurniture

Instagram: @kachafurniture

ČITAJTE I: Detalj za dom iz mašte: Dekorativni jastuci daju toplinu i ljupkost

Kreirajte šaru ili zalepite već gotovu mustru
Grafitnom olovkom najpre iscrtajte šaru preko prednje površine komode, a zatim po obeleženim mestima zalepite zaštitne krep trake tako da formiraju šare koje želite da dobijete. Uključite maštu i napravite šablon kakv želite. Internet je more ideja.

Instagram: @kachafurniture

Ofarbajte šaru
Koristeći tanje četkice, ofarbajte svaki segment u boju po želji. Odaberite šare i kombinaciju boja koje se najbolje uklapaju u vaš enterijer. Sačekajte da se farba osuši.

Skinite trake
Tek kada se boja u potpunosti osuši, pažljivo uklonite sve trake ili mustre. Komodu po potrebi možete premazati transparentnim voskom koji će zaštititi drvo i učiniti ga otpornijim na grebanje ili vodu.

U bonus videu prikazano je kako se to radi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike