Tri boje koje nikako ne smeju da budu na vašim zidovima: Jedna je posebno problematična (FOTO)

07.02.2022

09:46

0

Odabir boja, prilikom krečenja, nije ni najmanje lak posao

Tri boje koje nikako ne smeju da budu na vašim zidovima: Jedna je posebno problematična (FOTO)
ilustracija - Copyright Profimedia

Ukoliko planirate krečenje, verujemo da vam nije lako da se odlučite za boje i nijanse.

Ovo i jeste najčešći problem svima koji se spremaju da "presvuku" svoj životni prostor.

Međutim, ono što mnogi ne znaju, jeste da neke boje, koje se na oko čine lepima, zapravo nije dobro koristiti u enterijeru.

Ovih nekoliko izbegnite:

Profimedia
 

Crna boja
Kada je reč o odeći, crna možda jeste jedna od najpoželjnijih, ali to ne bi trebalo da bude tako kada je reč o enterijeru. Bojenje zidova u crno ili dodaci koji su isključivo crni može kući dati jako tamnu atmosferu. Imaćete dojam da je kuća slabo osvetljena, a činiće se i pomalo depresivna. Osim toga, mogli biste izgubiti i koncentraciju i motivaciju jer će crna boja vaše okruženje učiniti lenim ili zaglušujuće tihim.

Profimedia
 

Roze boja

Ova boja jeste prelepa i verovatno vam sada nije jasno zašto bi trebalo da je izbegnete. Međutim, obzirom na to da roze spada u svetlije boje, vremenom može da se učini da je uprljana. Prljavština i mrlje se, na ovoj nijansi, jako vide i ona iziskuje puno brige. Ako imate roze zidove oni će izgubiti sjaj nakon nekoliko meseci i brzo ćete morati da ih osvežite ili prebojite u neku drugu nijansu. Osim toga, teško je i pogoditi tačnu nijansu koja će vam se dopasti na zidovima.
Profimedia
 

Tamno zelena boja
Još jedna loša boja za enterijer je tamno zelena. Iako se ne usuđuje puno ljudi da koristi ovu boju, postoje neki koji će joj dati šansu. Poštedite se te greške jer ova nijansa će prostor ispuniti melanholijom i tugom. Ipak, ova nijansa dobra je ako se radi tek o nekoliko detalja, nekim dekoracijama ili jastučiću. Treba voditi računa o tome da ove boje bude minimalno i da se dobro uklopi sa ostatkom boja u enterijeru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike