Želite da vaša garderoba miriše dugo nakon pranja? Isprobajte neki od ovih trikova

20.01.2022

14:28

0

Produžite svežinu i miris garderobe i do nekoliko nedelja

Želite da vaša garderoba miriše dugo nakon pranja? Isprobajte neki od ovih trikova
Copyright Pexels

Oprali ste odeću, koristili omekšivač, ali lep miris brzo je "ispario", pogotovo nakon što su neki komadi malo duže stajali u ormaru.

Postoji nekoliko načina, odnosno trikova, pomoću kojih možete da produžite svežinu i miris oprane odeće za nekoliko dana, a uz neke trikove miris će trajati i mesecima.

Pexels/ Andrea Piacquadio
 


1. Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete nikako oštetiti ni zamastiti omiljene stvari. 


2. Mirišljive jelkice za automobil

Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih borića, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u fioku. Mirisaće mesecima.

3. Zrna kafe

Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kafe će proširiti svoj miris. Napunite malu posudicu zrnima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojim ste je prekrili i stavite u ormar. Menjajte ih jednom mesečno.

Pixabay
 


4. Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, garderobu možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za veš - tokom zadnjeg ciklusa pranja - ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

5. Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas koriste je stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što treba da uradite jeste da ga zamotate u papirni ubrus ili samo jednostavno ubacite ga u ormar u originalnom pakiranju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike