Kako u veš-mašini da operete perjanu jaknu, a da ne izgubi oblik: Jedan trik će sprečiti da se punjenje "ispomera", a samo ovako se suši

15.01.2022

11:38

0

Kako oprati perjanu jaknu u mašini za veš, a da je ne upropastite? Zapravo, treba da se pobrinete o svega tri stvari

Kako u veš-mašini da operete perjanu jaknu, a da ne izgubi oblik: Jedan trik će sprečiti da se punjenje "ispomera", a samo ovako se suši
Copyright Pexels

Savremene mašine za veš imaju program za pranje zimskih, punjenih jakni, ali i pored toga se često dešava da one izgube oblik nakon što ih izvadite iz bubnja.

"Punjenje" se, bilo da je reč o perju ili sintetičkoj vati, ispomera, pa umesto da bude ravnomerno raspoređeno, grupiše se na jednom mestu.

Ovo ćete lako izbeći ako znate nekoliko vrlo prostih "caka".

Zajedno sa jaknom u mašinu stavite nekoliko teniskih loptica. Broj obrtaja ne bi trebalo da bude veći od 500 do 800. Na ovaj način se neće stvarati grudvice u jakni, već će se "punjenje" ravnomerno rasporediti.

Sušenje

Sušenje je, takođe, veoma važno i ono bi trebalo bi da se odvija u nekoliko faza. Opranu jaknu okačite na vešalicu i poravnajte rukave, kragnu, rubove i džepove, piše Mondo.

Najbolje je da se jakna suši u prostoriji koja je dobro provetrena i topla, sve dok voda potpuno ne ispari. S vremena na vreme, jaknu rukama malo "zagladite" odozdo prema gore i protresite.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike