Buduće mame zaslužuju posebnu pažnju: Lista novogodišnjih poklona koji će obradovati svaku trudnicu

24.12.2021

15:40

0

Oko budućih mama se posebno potrudite

Buduće mame zaslužuju posebnu pažnju: Lista novogodišnjih poklona koji će obradovati svaku trudnicu
profimedia-0340846146 - Copyright Profimedia

Vreme praznika nas raduje i zbližava. Tada je sve u znaku lepih emocija, misli su nam usmerene na to kako da što prijatnije provedemo vreme sa ljudima koje najviše volimo.

Ukrašavamo kuću, planiramo jela koja ćemo da spremimo, ukoliko idemo na proslavu dočeka - bacamo se u potragu za garderobom.

Međutim, bez obzira na to gde i s kim slavili, pokloni su neizostavni u čitavoj priči, a nekada je teško smisliti šta bi nekoga zaista obradovalo, posebno ako je u pitanju buduća mama kojoj hormoni luduju, pa danas želi jedno, sutra drugo.

Profimedia
 

Stoga, olakšavamo vam potragu i donosimo spisak poklona koji su lepi, ali i vrlo korisni jednoj trudnici.

Iako će im beba biti najlepši poklon koji će dobiti, trudnice će se sigurno obradovati i nekom posebnom poklonu. 

Spisak najboljih poklona za trudnice

SPA ili kozmetički tretman - nešto što se ne može upakovati u kutiju sa mašnom, ali se može uplatiti. Opuštajući spa tretman, masaža stopala ili leđa (u skladu sa preporukama ili restrikcijama koje može imati od doktora) ili neki od kozmetičkih tretmana kao što je pedikir, iscrtavanje obrva, depilacija ili nešto tome slično sigurno će obradovati svaku trudnicu - pogotovo one koje su u poodmakloj trudnoći pa dosta ovog ne mogu same da urade.

Unsplash
 

Kvalitetna kozmetika za negu kože - nega kože kod trudnica može biti izazov, pre svega zbog mogućih pojava strija na stomaku, bokovima, butinama. Jedan od načina da se to spreči jeste upotreba adekvatnih proizvoda protiv strija - što može biti idealan poklon ove zime za neku trudnicu kojoj bi to moglo poslužiti.

Jastuk za trudnice - veliki jastuk za trudnice može biti od velike koristi kako tokom trudnoće, tako i nakon porođaja jer olakšava ženi da se namesti kada to deluje kao nemoguća misija. San je u trudnoći veoma važan, kao i pravilan odmor, a pored velikog stomaka, bebe koja se mrda i drugih tegoba, nekad je najteži deo trudnoće upravo nameštanje u krevetu.

 

 

Osim toga, trudnički jastuk može poslužiti i kasnije za bebu - kao gnezdo, kao naslon ili kao potpora tokom dojenja.

Grudnjak za dojilje - udoban grudnjak je jedan od najboljih poklona koji možete kupiti trudnici, a koji će joj poslužiti i tokom trudnoće, pogotovo kada grudi krenu da naglo rastu, ali i kasnije, u periodu dojenja. Naravno, pod uslovom da znate njenu veličinu i odgovarajući model, ali je uvek tu i mogućnost zamene.

Trudnički komad odeće - lepa haljina, malo komotniji džemper, dobre trudnički hulahopke ili pantalone, udobne čarape, mekane kućne papuče, topli bademantil, pidžama/spavaćia za trudnice/dojilje... lista bi mogla da se produži, ali glavne ideje su tu jer je ovo nešto što će svakoj trudnici biti od koristi i sigurno je da će se obradovati - posebno ako ste upoznati sa njenim ukusom kada je odeća u pitanju.

Vikend sa partnerom - sve je više mogućnosti za jeftinije, a podjednako lepo putovanje.

Pexels
 

Možda je upravo ova Nova godina dobar povod da trudnici poklonite vaučer za smeštaj za neki vikend koji će (možda poslednji put za još neko vreme) moći da provede nasamo sa svojim mužem i tako učine ove praznike još posebnijim dok im se ne pridruži novi član porodice.

Pilates lopta - odličan poklon koji će biti od koristi trudnicama koje žele da ostanu fizički aktivne tokom cele trudnoće. Vremenom će im biti sve napornije da rade vežbe, te će velika pilates lopta sigurno biti od koristi. Osim toga, uz pomoć velike pilates lopte mogu se pripremati i za porođaj, ali i olakšati sebi period kontrakcija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Bebac

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike