Recept dana: Aromatični hleb - priprema je jednostavna, a peče se manje od pola sata

17.11.2021

08:08

1

Umesite hleb bolje od pekara sa ovim jednostavnim receptom

Recept dana: Aromatični hleb - priprema je jednostavna, a peče se manje od pola sata
Printscreen/YouTube, Appetizing.tv

Domaći hleb koji nije teško umesiti je san svake domaćice.

Testo se lako i brzo mesi, a posle samo treba da ga ostavite da odmori. Premažite aromatičnim prelivom od maslinovog ulja, belog luka, parmezana i peršuna, pa ispecite u rerni.

Možete da jedete sa maslacem ili krem sirom za doručak ili uz ukusno belo meso u sosu od vina, za ručak.

Poslužite i sa jogurtom za bogatiji ukus.  

Sastojci:

Za testo:

250 ml tople vode 

1 kašičica kvasca 
1 kašičica šećera 
1 kašičica soli 
25 ml ulja 
450 g brašna 

Za preliv:

50 ml maslinovog ulja 
3 čena belog luka 
malo soli 
svež peršun 
20 g parmezana 

Priprema:

U vodi rastopite kvasac i šećer. Zatim dodajte so i ulje. Sipajte u brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata.

Zatim premesite i oblikujte krug. Stavite u pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite da odmori 15 minuta. Nakon toga, na hlebu napravite kvadrate.

Pomešajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk, so, seckani peršun i parmezan. Premažite preko hleba.

Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Bon appetit!

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Stvar ukusa

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti