Vreme je za magičnu kuglu koja se pretvara u toplu čokoladu i filmski maraton

23.11.2020

14:57 >> 20:15

0

Autor: Z. A.

Veoma zanimljiv način da napravite omiljen napitak

Vreme je za magičnu kuglu koja se pretvara u toplu čokoladu i filmski maraton
Copyright Pixabay

Vreme je stvoreno za TV, filmove, serije, grickalice i tople napitke, kao što su kafa, čaj, a za sve čokoladoljupce tu je, naravno, topla čokolada. A u eri TikToka topla čokolada je našla način da nam dodatno zakomplikuje život u svom novom zanimljivom obliku čokoladne bombice koja se otvara pred našim očima dok je prelivate toplim mlekom i na kraju postaje omiljeno piće iz detinjstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Jedite čokoladu bez griže savesti, za to imate bar 5 super razloga

Čokoladne bombice mogu biti punjene različitim slatkišima, a recepti za njihovo pravljenje našli svoj put ka YouTubeu.
Ovu zanimljivu poslasticu možete napraviti za svoju porodicu i spremni ste za filmski maraton!

Pixabay

Od sastojaka za čokoladne bombice potrebni su vam:

  • 100 g crne čokolade
  • mlečna čokolada i kakao prah (opciono)
  • plastične ili silikonske polukružne modle
  • neki slatkiš za punjenje – krem, marcipan, bombonice

Kako da ih spremite?

1. Pažljivo istopite 100 g crne čokolade, pazeći da ne zagori i da se ne zalepi za posudu. Zatim, ukoliko želite, čokoladi možete dodati malo kakaoa ili mlečne čokolade.

2. Zagrejanu, ali ne i previše vrelu, istopljenu čokoladu izlijte u kalupe. Kašikom sipajte malu količinu čokolade u kalup, a zatim je rasporedite kružnim pokretom tako da prekrije ceo polukrug. Ponovite to više puta dok ne ispunite sve kalup

3. Kada su svi kalupi napunjeni čokoladom, ubacite ih na nekoliko sati u zamrzivač, a zatim ih pažljivo izvadite iz kalupa. Biće vam lakše ukoliko kalupe blago utopite u toplu vodu sa donje strane, da ih zagreje, ali ne dotakne čokoladu.

4. Papir za pečenje stavite na ringlu koju ćete uključiti na nisku temperaturu. Polovinu čokoladne bombe napunite po svojoj želji npr. bombonama, kremom itd., a drugu polovinu prislonite na nekoliko sekundi na papir na plotni, kako bi ivica krenula da joj se topi, a onda je prislonite na drugu, napunjenu polovinu lopte. Istopljena čokolada služi kako bi vam se jedna polovina dobro zalepila i sjedinila sa drugom, a nakon što ovo ponovite sa svim polovinama, vaše bombice su spremne!

5. Ubacite ih ponovo nakratko u frižider da bi se lepo sjedinile i ohladile, a kada ih izvadite, možete ih po želji ukrasiti čokoladnim ili šarenim mrvicama. Ubacite ih u čašu ili šolju, zagrejte mleko, a zatim ih pred ljudima koji će ih konzumirati prelijte vrelim mlekom kako bi se na licu mesta istopile i otvorile, nakon čega kompletan sadržaj kašičicom možete da izmešate.

ČITAJTE I: Ako ovih 5 filmova ne probudi kuvara u vama, onda ništa, poručite picu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike