Gost tražio od kuvara da ispeče tatarski biftek jer je bio sirov

22.10.2021

12:50

0

Konobari, kuvari i vlasnici restorana sigurno bi mogli romane da ispišu o raznim doživljajima sa gostima

Gost tražio od kuvara da ispeče tatarski biftek jer je bio sirov
pexels-valeria-boltneva-7474129 - Copyright Pexels

Mnogi restorani izaći će u susret svojim gostim kako bi zadovoljili njihove potrebe i ukuse.

Recimo, ukloniće određenu namirnicu iz jela ako ih gost upozori da je alergičan na nju, smanjiće količinu ulja i začina ako postoji zdravstveni razlog za to, pa čak i dobro ispeći juneći odrezak, iako je preporuka da se jede srednje pečen.

Međutim, retki su oni koji će promeniti tradicionalni recept za pripremu nekog jela jer je gost to tražio. Dominik Purnomo, suvlasnik restorana "DP An American Brasserie" u Albaniju u Sjedinjenim Američkim Državama, spreman je i na najekstremnije poteze u kuhinji kako bi zadovoljio želje svojih gostiju, iako mu se to lično baš i ne sviđa.

Na svom TikTok nalogu podelio je video kad su gosti u njegovom restoranu vratili tatarski biftek u kuhinju jer je bio sirov. Tatarski biftek je popularno jelo od sirove seckane junetine koja se začinjava lukom, kaparima, Vuster sosom i drugim začinima, a poslužuje sa sirovim žumancetom.

Ne samo da je snimio kratki video vraćenog jela, već i proces stavljanja svega zajedno u tiganj kako bi ga termički obradio i tako zadovoljio želju neupućenih gostiju. Video je postao viralni hit s više od 12 miliona pregleda na ovoj internet platformi, te izazvao mnogobrojne komentare.

I dok neki ističu da konzumacija sirovog mesa i jaja nije preporučljiv potez zbog mogućnosti zaraze različitim bakterijama u namirnicama životinjskog porekla, drugi odmahuju glavom u čudu i savetuju ljudima da se informišu o jelima pre nego što ih naruče ili da biraju samo ono što im se sviđa.


- Ovo je prvi put u mojoj 28-godišnjoj karijeri da mi se dogodilo da gost vraća tatarski biftek jer je sirov - izjavio je Purnomo "Times Unionu".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike