Recept dana: Pileća čorbica sa pavlakom - topla, kremasta i neodoljiva

20.10.2021

06:08

0

Uvek rado viđena na trpezi

Recept dana: Pileća čorbica sa pavlakom - topla, kremasta i neodoljiva
pexels-meruyert-gonullu-7469381 - Copyright Pexels

Kašiku u ruke uživajte u neponovljivom ukusu bogate domaće pileće čorbice.

Ovu ukusnu i zdravu pileću čorbicu svi vole. Idealna stvar kod čorbica je što sutradan budu još ukusnije.

Stoga, obradujte i sebe i ukućane jer ova čorbica prija u svako doba, i leti i zimi. 

Sastojci:

  • pile od 1 kg
  • 4 manja krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 1 glavica crnog luka 
  • 1 paradajz
  • 100 ml pavlake za kuvanje 
  • nekoliko zrna bibera
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • so po ukusu
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika peršunovog lista
  • 2 kašike ulje
  • 1 lovorov list

Priprema:

Očišćeno i oprano pile stavite da se kuva u posoljenoj vodi sa biberom u zrnu i listom lovora.

Povrće očistite, iseckajte ga na kolutove ili kockice i propržite ga na malo ulja.

Kuvano pile očistite od kostiju, meso iseckajte i dodajte proprženom povrću. Nalijte proceđenom vodom u kojoj se kuvalo pile i kuvajte još 20 minuta.

Začinite biberom i biljnim začinom, a na kraju dodajte seckani peršun i neutralnu pavlaku.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike