Recept dana: Cimet rolnice zahtevaju vreme, ali isplati se!

17.10.2021

08:07

0

Autor: J. S. J.

Ovo toplo testo, nadev od cimeta i preliv od krem sira su prava kombinacija za ove hladne dane

Recept dana: Cimet rolnice zahtevaju vreme, ali isplati se!
printscreen/youtube/Tasty

Predlažemo vam recept od kojeg će vam cela kuća mirisati na cimet.  

Za pripremu ovih mirisnih, mekanih i slasnih cimet rolica trebaće vam ipak nešto više vremena, ali ovo toplo testo, nadev od cimeta i preliv od krem sira su prava kombinacija za ove hladne dane.

Testo:  

90 ml toplog mleka 

2¼ kašićice suvog kvasca 

50 g šećera 

1 jaje 

1 žumance 

60 ml rastopljenog maslaca 

380 g glatkog brašna 

¾ kašićice soli 

Nadev 

150 g smeđeg šećera 

1 do 1½ kašićica mlevenog cimeta 

55 g maslaca, sobne temperature 

Preliv 

100 g krem sira 

40 g maslaca, sobne temperature 

80 g šećera u prahu 

½ kašičice ekstrakta vanile 

Priprema:

Toplo mleko stavite u posudu, pa dodajte kvasac, šećer, jaje, žumance i otopljeni maslac. 

Ručnom mutilicom mešajte dok se sastojci ne sjedine. Špatulom ili varjačom umešajte brašno i so. Mešajte dok se ne formira glatko testo, a potom ga prebacite na pobrašnjenu podlogu i mesite otprilike osam do 10 minuta.  

Testo stavite u dobro nauljenu posudu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da stoji sat vremena, dok se ne udvostruči. Nakon što odstoji razvaljajte testo na dimenzije pravougaonika. 

Nadev pripremate tako što po testu ravnomerno rasporedite maslac, a potom pospete pomešani cimet i šećer. Prstima utljate smeđi šećer i cimet u maslac. Testo zarolajte tako što uvijate širu stranu, a rubove zatvorite. Nožem secite rolnice na debljinu od tri centimetra. 

printscreen/youtube/Tasty
 

Rasporedite ih u nauljeni kalup, prekrijte folijom i ostavite na toplom 45 minuta.  

Rernu zagrejte na 175 minuta i pecite 20 do 25 minuta, dok rubovi ne porumene. 

Ostavite da se hladi, a za to vreme spremite preliv. 

U činiju srednje veličine stavite krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pospote ili premažite po rolnicama. 

Možete odmah poslužiti. 

Bon appetit!

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti