Recept dana: Slasna bundevara - nema sumnje da ćete uživati u svakom zalogaju

09.10.2021

08:08

0

Poslastica jesenje trpeze je definitivno pita sa bundevom

Recept dana: Slasna bundevara - nema sumnje da ćete uživati u svakom zalogaju
bundevara - Copyright Printscreen/YouTube, Bokina kuhinja

Pre svega, važno je pomenuti da bundeva sadrži čak 90 posto vode, lako je svarljiva, a pored toga sadrži i vlakna. Odlična je za sve one koji imaju probleme sa probavom jer podstiče probavu i tako smiruje upale probavnog trakta.

Jesen nam je stigla i pravo je vreme za upravo jedan ovakav kolač na trpezi.

Svako ima neki svoj recept za pitu od bundeve, bakin ili mamin, a nama je ovaj najlepši. Ukoliko do sada niste imali priliku da pravite, ovo je proveren recept kako da vam pita bundevara uspe.

Sastojci:

  • 800 g bundeve
  • 500 g kora za pitu
  • oko 18 kašika šećera
  • 80 ml ulja
  • 80 ml vode
  • šećer u prahu

Priprema:

Bundevu izrendajte, pa pomešajte sa kristal šećerom. Ostavite kratko da odstoji. Potom je malo ocedite od vode koju je pustila.

Namažite pleh uljem i stavite rernu da se greje na 200 stepeni. Za to vreme kore filujete na sledeći način: stavite jednu koru, poprskate s malo vode i ulja, stavite drugu, takođe poprskate, pa preko treće kore stavljate fil na jednu polovinu, i rolajte pitu.

Ovo ponavljajte dok ne potrošite sve kore.

Pitu pečete dok ne budete zlatno žute boje kako bi bila hrskava. Isecite je i pospite prah šećerom.

Bon appetit!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti