Kako da iscedite sok iz limuna do poslednje kapi uz pomoć jednog štapića? Evo trika (VIDEO)

19.02.2021

13:50 >> 14:24

0

Autor: Z. A.

Jer kad vam život da limun i štapić... znate šta treba da napravite

Kako da iscedite sok iz limuna do poslednje kapi uz pomoć jednog štapića? Evo trika (VIDEO)
Copyright Pexels/ Kelly Lacy

Sezona citrusa je u jeku, pijemo čajeva više nego ikada, a sok limuna stavljamo i u specijalitete od mesa. A uvek imamo utisak da možemo iz njega iscedimo još koju kap. Jer sok limuna danas je vredna prirodna supstanca za sve. Koristi se čak i za čišćenje raznih kućnih uređaja i površina.

A znate li kako da iz limuna iscedite sav sok? Jedna ljubiteljka kuvanja otkrila je jednostavan trik kako iscediti celi limun uz pomoć samo jednog štapića, kako piše „Daily Mail“.

Na svom TikTok profilu objasnila je kako je ovaj trik idealan za sve koji svoj limun zaborave u frižideru, ali i za one koji žele više soka, a njen video oduševio je mnoge.

@monmackfood

Reply to @munkeyburga a hack for ya’ll who forget about your lemons in the fridge! FOLLOW FOR RECIPES!!! 🔥#foodhacks #lifehack #cookingtip #foodtips

♬ follow me – Vianea😁

Kako biste sasvim iscedili limun, prvo treba da ga zagrejete svojim rukama, dok ne postane mekan, a onda da ga lagano stisnete.

Pritisak na limun pre nego što ga iscedite razbije neke od membrana citrusa i čini spoljnu površinu malo lakšom za ceđenje. Zatim limun ubodite štapićem i kroz tu rupu iscedite ga u čašu.

Isprobajte, stvarno radi, a odličan je na primer u kancelariji ili na pustom ostrvu.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike