Sipate vruću vodu iz bojlera da ubrzate kuvanje kafe? Stručnjaci objašnjavaju zašto to nije dobro

08.03.2021

18:20 >> 15:23

0

Voda iz bojlera prvenstveno je namenjena za pranje veša i posuđa

Sipate vruću vodu iz bojlera da ubrzate kuvanje kafe? Stručnjaci objašnjavaju zašto to nije dobro
Copyright Pixabay

Ponekad nemamo vremena da čekamo da hladna voda provri, pa da zakuvamo naš omiljeni crni napitak. Tada pribegavamo taktici da u džezvu sipamo vruću vodu iz bojlera kako bismo ubrzali proces. Međutim, stručnjaci iz američkog Istraživačkog centra za ishranu i biotehnologiju ističu da je ovo velika greška.

Kažu da je uvek bolje da sačekamo da hladna voda provri, a evo i objašnjenja.

– Kvalitet tople vode iz bojlera je lošiji, ona nije za piće. Prvenstveno je namenjena za pranje veša, posuđa i svega ostalog, a hranu i bilo šta što unosimo u organizam čak treba i ispirati hladnom vodom. Vruću vodu ne možemo baš nazvati “otrovnom”, u njoj nema kalijum cijanida, ali svakako je preporučljivije kuvati hranu u hladnoj, kao i koristiti je za pripremu čaja, kafe i drugih toplih napitaka – objašnjavaju stručnjaci, a prenosi magazin.novosti.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike