Na njemu može biti ostataka zemlje i insekata: Kako pravilno da operete zeleno lisnato povrće

15.03.2021

15:20 >> 15:06

0

Pranje u dva jednostavna koraka za bezbedno korišćenje

Na njemu može biti ostataka zemlje i insekata: Kako pravilno da operete zeleno lisnato povrće
Copyright Profimedia

Korisno je za naš organizam i lako se kombinuje uz svaki obrok. Odlično se slaže i sa smutijima i šejkovima. Zeleno lisnato povrće nema mane, sem ako ga niste dobro oprali.

Spada u visokoalkalnu hranu. Bogato je vitaminima i mineralima zbog čega bi svakodnevno trebalo da se nađe na vašoj trpezi. Budući da na njemu mogu da se zadrže insekti, zemlja i drugi vidovi prljavštine, važno je da naučite kako pravilno da ga perete.

Potopite ga u vodu

Ako perete listove zelenog povrća samo pod mlazom vode na ovaj način nećete moći da se rešite prljavštine koja se na njima nalazi, kao ni sitnih insekata koji nisu odmah uočljivi. Zato sve listove stavite u posudu sa vodom i perite ih barem 30 sekundi kako biste uklonili sve nečistoće.

Otresite svaki list i stavite ga u cediljku

Nikako nemojte da izručite svu vodu i listove zajedno u cediljki jer će se onda prljavština ponovo zadržati na njima. Uzmite jedan po jedan, istresite ga i stavljajte u cediljku. Nije loše da ovaj postupak ponovite barem dva puta ili barem dok voda u posudi ne postane bistra.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike