Karamelizovani luk daje posebnu aromu jelima, a ovako ga spremaju čuveni šefovi
Na jednu stvar morate da obratite posebnu pažnju
Karamelizovani luk mnogim jelima daje posebnu aromu, ali kuvari savetuju da, ako se odlučite na taj korak u pripremi nekog jela, sve radite bez žurbe jer za postizanje savršenog ukusa i teksture treba vremena.
Dakle, najvažnije je da sve radite polako, bez žurbe i tenzije.
Prvo uzmite dve kašike maslinovog ulja, zagrejte ga u dubokom tiganju i na laganoj vatri. Dodajte tri velika crna luka, najbolje crveni ili beli crni luk, i prstohvat soli.
Kuvajte lagano 30, 40 minuta – sve dok skroz ne omekša i ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Uz povremeno mešanje, dodajte dve kašike smeđeg šećera i jednu ili dve kašike balzamiiko sirćeta te nastavite da kuvate još pet minuta dok sirće ne ispari, savetuje BBC Good Food.
možda će vas i ovo zanimati
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari