Recept dana: Pica, pogača, slana torta - obrok 3 u 1 koji će osvojiti vaše ukućane
Uz malo truda dobićete preukusne zalogaje
Ova punjena pogača je veoma zahvalna jer vam uz nju nije potrebno ništa od dodataka. Dovoljan je jogurt.
Savršen je recept za doručak, ručak ili večeru, a ne znamo da li da je svrstamo u picu, pogaču ili slanu tortu.
Kako god da je nazovete, ne mari, važno da je ukusna, mirisna i meka.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 10 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2,5 šolje brašna (šolja od 200 g)
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- malo soli
Za nadev
- 150 g sira
- 1 jaje
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 g šunke
Za ukrašavanje
- čeri paradajz
- kockice slanine
- kockice sira
- susam
- origano
Način pripreme:
Izmrvite kvasac u vrlo malo mlake vode i dodajte šećer. Kad kvasac nadođe, sipajte u vanglicu, dodajte mlako mleko, ulje, jaje, brašno, so i zamesite dosta mekše testo nego uobičajeno. Pokrijte da naraste. Sir izdrobite, dodajte jaje, rendan kačkavalj i izmešajte.
Nadošlo testo istresite u okruglu tepsiju dimenzije 32 cm koju ste prethodno obložili pek papirom. Masnim rukama istanjite testo po celoj tepsiji. Pokrijte folijom i ostavite da odmori 15 minuta.
Nakon toga, okruglom čašom ili sličim okruglim predmetom napravite udubljenja po testu i svaki put umočite čašu u ulje.
U udubljenja stavite po kašiku pripremljenog sira i kačkavalja. Odozgo dodajte kockice sira, kockice slaninice i čeri paradajz. Na kraju pospite origanom i susamom i premažite žumancetom.
Pecite u rerni na 220 stepeni oko 25 minuta. Kada bude gotova, prekrijte je krpom desetak minuta.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari