Sedam brendova vina sa potpisom svetski poznatih ličnosti

03.08.2021

12:50 >> 12:51

0

Ako ste očekivali basnoslovne cifre, cene su im iznenađujuće pristupačne

Sedam brendova vina sa potpisom svetski poznatih ličnosti
Copyright Profimedia

Nijedno piće, ni hrana ne nose u sebi do te mere složeni spoj kulture, tradicije i znanja kao što je to slučaj sa vinom. Jedna fabulozna flaša vina na stolu može čitavoj večeri da da posebnu draž.

Poznavaoci vina kažu da svake druge nedelje treba da probamo po jednu novu sortu, stil, region ili državu odakle dolazi vino. To će naš život učiniti bogatijim i proširiće vidike. Na svetu postoji toliko različitih vrsta vina, da je prava šteta stati na pola puta.

Pročitajte još

U našoj zemlji nemamo mogućnost kupovine vina koja su proizveli Bred Pit i Anđelina Džoli ili recimo Sara Džesika Parker, a koja imaju reputaciju izuzetno hvaljenog ukusa, a što je najinteresantnije cene ovih vina su zapravo vrlo povoljne.

Izuzetak pravi jedino Džej-Zi, ali od njega nismo ni očekivali ništa manje.

Umetnost spravljanja vina u Holivudu dosegla je svoj vrhunac u poslednjih nekoliko godina, ali nisu svi niti uspeli, niti profitirali, bez obzira na poznato ime koje se nalazi na etiketi.

Džej-Zi, “Armand de Brignac” – 253 evra

Svega nekoliko stvari je luksuznije od momenta u kome sebi sipate čašu Džej-Zijevog bruta pod nazivom “Armand de Brignac”. Sa tragovima breskve, kajsije, cveta narandže i brioša. Ovaj šampanjac savršeno je lagan i suv u isto vreme. Idelan gutljaj za početak svake proslave. Pakovanje u kome se nalazi boca, takođe se meri sa raskošnim ukusom – sve skupa idealan poklon.

Sara Džesika Parker, “Invivo Wines’ Rosé” – 13 evra

Kada su u pitanju vina poznata glumica ne preteruje i trudi se da stvari održava jednostavnim. Saradnja Sarah Jessice Parker sa “Invivo Wines”, rezultirala je klasičnim, pomalo hrskavim roze ukusom – savršenim za letnje večeri i uparivanje uz lagane morske obroke.

Kameron Dijaz, “Avaline” – 33 evra

Ova “vinska” saradnja Kameron Dijaz sa njenom drugaricom i preduzetnicom Ketrin Pauer, razbija iluziju oko kompleksnosti vinskih nijansi koje automatski podrazumevaju i visoku cenu. Glumica je jednostavno dozvolila da njeno vino govori samo za sebe. Prva dva ukusa koja su proizašla iz njihove saradnje uključuju cvetno, hrskavo špansko belo vino i žestok, ali u isto vreme osvežavajuć francuski roze.

Anđelina Džoli i Bred Pit, “Miraval” – 19 evra

U prepoznatljivom Branđelina maniru, slavni glumački par odlučio je da svoja imena ne uključuje u ovaj zajednički vinski poduhvat. Iako je njihov ulazak u svet vina počeo dok su bili u braku, vino je doživelo mnogo veći uspeh kada se par razišao. U pitanju je prozračan i svež, ali i kompleksan ukus rozea čija se berba dešava u Provansi.

Džon Ledžend, “LVE” – 22 evra

Pevač se uvek trudi da stvari drži na otmenom nivou, što mu polazi za rukom, a ovaj roze nije izuzetak. Sa notama sveže ubranih jagoda i bele nektarine na nepcu, te bogatim osećajem u ustima – Ledžendovo vino je savršena dopuna dugim letnjim večerima.

Frensis Ford Kopola, “Sofia” – 16 evra

Niko nije umešan u proizvodnji vina kao što je to porodica Kopola. Dok je brend vina koji je osnovao čuveni režiser godinama razvijao beskrajne sorte, podbrend kompanije inspirisan Sofijom Kopolom (njegovom ćerkom), postigao je veći nivo popularnosti zahvaljujući nešto laganijim varijantama – poput mešavina rizlinga, rozea i penušavih izdanja.

Meri Džej Blajdž, Sun “Goddess Wines” – 17e

Sam ulazak Meri Džej Blajdž u svet vina vest je koja već sama po sebi hit. Od njena dva debitantska izdanja iz linije “Sun Goddess Wines”, pevačicin “Pinot Grigio” posebno se ističe. Potiče iz italijanske Ramato provincije, a sa sobom donosi aromu sveže i složene mešavine breskve, dinje, te bobica sa blago kiselkastim ukusom, što sve skupa podseća na blažu varijantu proseka. Umesto očekivane kremaste nijanse vina, “Sun Goddes” vina imaju bledo-ružičastu nijansu, sličnu zalasku sunca – detalj koji je postignut zahvaljujući “Piont Grigio” sorti grožđa.

Za kraj, samo bismo dodali – vino možda ne daje odgovore, ali uspešno pomaže u zaboravljanju pitanja.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike