Fenomenalan trik: Kako da ohladite bocu vina za svega 15 minuta

25.08.2021

12:50 >> 14:06

0

Bela vina se uvek serviraju na temperaturi od 8-14 C, a crna vina na sobnoj temperaturi od 14-18 C

Fenomenalan trik: Kako da ohladite bocu vina za svega 15 minuta
Copyright Pixabay

Ako vam dolaze nenajavljeni gosti i nemate rashlađeno vino, onda isprobajte ovaj brz i jednostavan trik. Jedino što vam je potrebno jesu led i so, i vaše vino će se ohladiti za samo 15 minuta.

So snižava tačku smrzavanja vode, pa će se led topiti na nižoj temperaturi nego inače, što će rezultirati hladnijom vodom.

Pročitajte još

Video traje manje od 20 sekundi, pregledan je nekoliko hiljade puta, a ljudi u komentarima ispod videa hvale Lin zbog njene genijalne ideje.

Jedino na šta treba da obratite pažnju je da ga ne rashladite previše, jer ako je vino prehladno, ne dolazi do izražaja njegov buke (aroma).

Jedna osoba je rekla da joj je ovaj trik promenio život, dok je druga rekla kako nam ovo svima treba. Sve u svemu, komentari su uglavnom pozitivni, trik radi, a vi za kratko vreme možete da uživate u svom omiljenom vinu.

Printscreen/Instagram, home.with.leanne

 

Lin je, takođe, napisala kako ovaj trik definitivno vredi znati jer vas spasava od pijenja mlakog vina, stavljanja leda u čašu ili čekanja sat vremena da vino bude spremno za piće.

Postoje i brojni drugi načini za hlađenje vina, recimo možete da stavite smrznuto grožđe u čašu jer ono neće da razredi piće poput leda.

Drugi način je da zamotate bocu u vlažni peškir i stavite je nakratko u zamrzivač – peškir će se brzo smrznuti oko boce i manja je verovatnoća da će eksplodirati u zamrzivaču, piše “Metro”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike