Recept dana: Bela torta od crnih palačinki izgleda kao umetničko delo, a veoma je jednostavna, zabavna i preukusna

27.03.2023

08:02

0

Autor: Z. A.

Ako nemate ideju za savršen porodični slatkiš, evo predloga

Recept dana: Bela torta od crnih palačinki izgleda kao umetničko delo, a veoma je jednostavna, zabavna i preukusna
Copyright Instagram: foodlovers.hercegovke

Torta od palačinki, pavlake i voća idealna je za sve one koji bi hteli da naprave malo drugačiju poslasticu, a ne žele da potroše previše vremena u kuhinji.

Postupak je zaista jednostavan, iako torta izgleda poput umetničkog dela, a sve što treba uraditi jeste ispeći palačinke, pomešati pavlaku i složiti ovu fantastičnu tortu.

Rerna se ne koristi, priprema se u tiganju, dekorativna, a po ukusu je ravna najboljim osvežavajućim čizkejkovima.

Vreme pripreme:

  • oko 45 minuta + hlađenje

Sastojci:

Za palačinke

  • 2 jaja
  • 2-3 kašike šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  •  prstohvat soli
  • 300 ml mleka
  • 180 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 200 ml vrele vode
  • 2 kašike ulja

Za krem

  • 15 g želatina
  • 700 g pavlake ili milerama
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 150 g šećera u prahu

Za fil

  • 300 g breskvi iz konzerve na kockice
  • 150 g višanja bez koštica

Priprema

1. Umutite palačinke od navedenih sastojaka dodajte postepeno mleko, a na kraju vrelu vodu, pa ostaviti da odmara 20 minuta i ispecite palačinke.

2. Potopite 15 g želatina sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri pet minuta. Pomešajte pavlaku i šećer, na kraju dodati istopljen želatin.

3. Tortu slažite na sledeći način: Obložite folijom kalup prečnika 20 cm. Prvu palačinku stavite na dno kalupa, pa preko nje rasporedite pet-šest kašika krema, a potom u manje posude stavite po jednu palačinku, punite je kremom i voćem i formirajte male vrećice. Vrećice rasporediti u pripremljeni kalup. Sada, raspodelite ostatak voća i krema po vrhu vrećica.

4. Ne brinite još sve izgleda neuredno, ali kada dođete do preseka torte čeka vas pravo umetničko delo. Za kraj, zatvoriti tortu sa zadnjom palačinkom, sakrivajući ivice na unutra. Zatvorite sve folijom i ostavite preko noći u frižideru.

5. Za preliv otopite 100 g čokolade sa 15 g masalaca i njime prelijte tortu.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike