Testo nikako da vam ispadne vazdušasto i mekano kao u pekari? Profesionalci otkrivaju u čemu su cake i kako da peciva budu poput oblaka

23.03.2023

14:27

0

Autor: Z.A.S.

Dve namirnice bi obavezno trebalo da koristite prilikom mešenja

Testo nikako da vam ispadne vazdušasto i mekano kao u pekari? Profesionalci otkrivaju u čemu su cake i kako da peciva budu poput oblaka
Naraslo testo - Copyright Profimedia

Iako mešenje testa deluje kao prilično jednostavan posao, mnoge domaćice često prave greške koje dovode do toga da testo ne ispadne mekano i vazdušasto, poput onog koje prave u pekarama.

Prva stvar koju bi sve domaćice trebalo da znaju jeste da je najvažnije da sastojci budu sobne temperature, a takođe je važno i da se koriste sastojci koji će se pobrinuti za to da ono bude mekano i vazdušasto baš onako kako treba.

Preporuka iskusnih pekara je da obavezno dodate sirće ili jogurt, jer će jogurt testo učiniti najmekanijim, dok će sirće pomoći da ono brže naraste.

Isprobajte testo po ovom receptu i ne brinite, nije neophodno da imate mnogo iskustva u kuhinji.

Sastojci:

  • 1 čaša jogurta
  • 10 kašičica šećera
  • 2 jajeta 
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 3,5 šolje brašna 
  • 3 kašike ulja 
  • 1 kašika sirćeta 
Profimedia
 

Priprema:

Uzmite posudu i u njoj pomešajte jogurt, kašičicu šećera, suvi kvasac i četiri kašike brašna. Sve dobro sjedinite, a zatim pokrijte i ostavite 15 minuta da odmori.

Nakon toga, u smesu dodajte preostali šećer, so i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte i prosejano brašno, ulje i sirće.

Testo umesite, nauljite ga, pokrijte posudu i ostavite je u frižider 12 sati da odmori.

Izvadite testo iz frižidera i ostavite ga oko pola sata na sobnoj temperaturi. Ovako pripremljeno testo možete koristiti za hleb, peciva, slatka testa...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike