Zašto se riba raspada prilikom pohovanja? Trik je u jednom pravilu kod kojeg mnoge domaćice greše

20.03.2023

14:46

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko i vi, umesto prelepe korice, dobijate poh koji se raspada, vreme je da obratite pažnju na ovo

Zašto se riba raspada prilikom pohovanja? Trik je u jednom pravilu kod kojeg mnoge domaćice greše
Pohovana riba - Copyright Profimedia

Svi znamo da je riba izuzetno zdrava i da bi trebalo da je uvrstimo u svoj jelovnik dva puta nedeljno. Tokom posta, riba se često nađe na stolu, a tu je uvek i tokom perioda slava.

Uglavnom svi vole prženu ili pohovanu ribu, kada se, pre samog prženja, uvalja u brašno ili prezle. Međutim, često se dogodi da, umesto jela sa prelepom koricom, dobijemo poh koji se raspada.

Mnogim domaćicama nije jasno u čemu greše, a stvar je zapravo vrlo jednostavna - solimo u pogrešno vreme.

Freepik
 

Možda vam ovo objašnjenje ne deluje logično, međutim, upravo u tome se krije trik pravilnog prženja. Probajte - posolite u pravo vreme i videćete da će riba biti ispohovana baš onako kako treba.

Kada se riba soli?

Ribu je potrebno da posolite 10-15 minuta pre termičke obrade. Pored toga, so možete da dodate i u prezle ili u brašno. Važno je da ovako uradite, da bi se poh bolje uhvatio i da ne bi došlo do raspadanja prilikom prženja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike